Θρήνος στην κηδεία του πολύτεκνου αστυνομικού που σκοτώθηκε σε χαράδρα

«Έφυγε» στο μέρος που αγαπούσε

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η κηδεία του νεαρού αστυνομικού και πατέρα τεσσάρων παιδιών που έχασε τη ζωή του σε χαράδρα στην Κόνιτσα.

Στο τελευταίο αντίο του Ηλία ήταν όλοι εκεί. Η οικογένεια του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του. Είδαν τον 39χρονο, κάτω από τη γη, ενώ εκείνος λάτρευε το βουνό και τις κορυφές του.  «Έφυγε» στο μέρος που αγαπούσε λένε οι φίλοι του που είναι συντετριμμένοι μετά την ξαφνική απώλεια.

Αυτός είναι ο 39χρονος πολύτεκνος αστυνομικός που σκοτώθηκε στην Τύμφη

«Όποτε είχε χρόνο διαθέσιμο, γιατί ήταν και πατέρας τεσσάρων παιδιών, πήγαινε, το αγαπούσε. Το σημείο εκείνο, απ’ ότι μας είπαν τώρα, ήταν πολύ δύσκολο, ίσα ίσα χωρούσε να περάσει ένας άνθρωπος» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Μπάκας, φίλος του 39χρονου.

Ο Ηλίας Καλαϊτζής, αστυνομικός που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, είχε πάθος με το βουνό. Εκεί βρέθηκε και την τελευταία φορά μαζί με δύο φίλους του. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο κενό, παρά τη μεγάλη εμπειρία που είχε. Ο χαμός του βύθισε όλη την Πρέβεζα στο πένθος.

«Το μόνο πράγμα που σκεφτόταν ήταν πως θα βοηθήσει τους άλλους, πως θα κάνει ενέργειες, πως θα τρέξει, ακούραστος άνθρωπος. Ήταν λες και ήταν πνευματικός, δηλαδή εγώ που τον έζησα από κοντά μιλούσα μαζί του και ένιωθα μια αγαλλίαση, του το έλεγα κιόλας και γελούσε και από μόνος του» είπε ο Κώστας Μπάκας.

Τα συλλυπητήρια για τον χαμό του 39χρονου πεζοπόρου εξέφρασε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος άνδρας, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, είχε πάει για πεζοπορία με δύο φίλους του το Σάββατο και κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε στη χαράδρα.

Τελικά εντοπίστηκε την Κυριακή, μετά από πολύωρες και αγωνιώδεις έρευνες, σε βάθος 700 μέτρων.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο 39χρονος άνδρας, ο οποίος συχνά συμμετείχε σε ορεινούς αγώνες δρόμου και πεζοπορίες και είχε αρκετή εμπειρία, το Σάββατο είχε τα γενέθλιά του. 

Θα τα γιόρταζε στη μεγάλη του αγάπη, το βουνό, πριν γυρίσει σπίτι και πάρει την πιο ζεστή αγκαλιά από τα τέσσερα παιδιά του και τη λατρεμένη του σύζυγο, που έμειναν πίσω βυθισμένοι στο «μαύρο» και σε ανείπωτο πόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top