Στο STAR η μαμά που γέννησε το πρώτο μωρό με τη μεταφορά μητρικής ατράκτου

Τι λέει για την προσωπική της ευτυχία και το παγκόσμιο ιατρικό επίτευγμα

Πριν από τρεις μέρες γεννήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο μωρό στον κόσμο με τη μέθοδο της μεταφοράς μητρικής ατράκτου. Οι γονείς του υγιέστατου αγοριού μίλησαν αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου για την προσωπική τους ευτυχία και το παγκόσμιο ιατρικό επίτευγμα.

«Ζω τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που κατάφερα να αποκτήσω το μωράκι μου. Είναι τρία κιλά και δεν έχει χάσει και γραμμάριο, μέχρι στιγμής είναι μια χαρά» λέει η μητέρα του βρέφους, Ματίνα Καραβοκύρη.

Παγκόσμια πρωτιά: Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με μεταφορά μητρικής ατράκτου

Η 32χρονη Ματίνα είναι η πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που γέννησε το πρώτο της μωρό, με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο.

«Δε φοβήθηκα ούτε αγχώθηκα, ένιωσα ότι κάποιος μου χάριζε όλο τον κόσμο. Πραγματικά όμως. Με ενημέρωσαν για τις εξετάσεις και πριν και μετά και κατά τη διάρκεια» πρόσθεσε η μητέρα.

Ο πυρήνας από το ωάριο της Ματίνας μεταφέρθηκε σε ένα ωάριο δότριας. Στην ουσία δανείστηκε ένα αμαξίδιο , το οποίο όμως είχε τη δική της μπαταρία, άρα το δικό της DNA.

«Δεν έχει στοιχεία τρίτου ατόμου, είναι 100% δικό μας και είμαι χαρούμενη γιατί ανοίγει ο δρόμος για πολλές γυναίκες».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και μακάρι με αυτό που έγινε και αυτό που κάναμε να δώσουμε χαρά και ευτυχία σε πολλά ζευγάρια που δεν τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα» λέει ο πατέρας του μωρού.

Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με τη μέθοδο της μητρικής ατράκτου θα πάρει το όνομα «Μάριος»

Ο μπέμπης ζυγίζει περίπου 3 κιλά και θα πάρει το όνομα «Μάριος», αφού η μαμά του τον είχε τάξει στην Παναγία.

«Είμαι πολύ περήφανη για τον γιατρό μου τον Παναγιώτη Ψαθά και τους εμβρυολόγους του Institute of life, είναι σπουδαίοι στη δουλειά τους»

Κάτι τέτοιες συγκινητικές ιστορίες μας υπενθυμίζουν το θαύμα της γέννησης. Δυστυχώς στην Ελλάδα μετρά την κρίση παρουσιάστηκε αύξηση της υπογεννητικότητας. Πλέον αναλογούν ένα παιδί σε κάθε Ελληνίδα, όταν χρειάζονται 2 για να διατηρηθεί ο πληθυσμός μας. Η προοπτική για το 2035 είναι δυσοίωνη, με σημαντική συρρίκνωση των Ελλήνων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top