Κηδεία Γιαννακόπουλου: Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο»

Αποθέωση για Σπανούλη και Ομπράντοβιτς

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού συνόδευσαν τη σορό του Θανάση Γιαννακόπουλου, την ώρα που μεταφερόταν στον ιερό ναό της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία. Όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, η σημαία του Παναθηναϊκού σκέπαζε το φέρετρό του, ενώ δεκάδες κόσμου είχαν σπεύσει για το ύστατο χαίρε στον μεγάλο αυτό παράγοντα του Τριφυλλιού. 

Δεκάδες στεφάνια έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου - φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δ. Γιαννακόπουλος με τη μητέρα του - φωτογραφία: Eurokinissi

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άνθρωποι του αθλητισμού και επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - φωτογραφία: Eurokinissi 

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - φωτογραφία: Eurokinissi 

Ηδη από τις 08:30 το πρωί πλήθος κόσμου συνέρρεε στη Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο άνδρα του ελληνικού μπάσκετ. 

Το φέρετρο του Θανάση Γιαννακόπουλου είχε σκεπαστεί με τη σημαία του Παναθηναϊκού - φωτογραφία: Eurokinissi

Ξεχωριστή στιγμή, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών για το ύστατο χαίρε στον Θανάση Γιαννακόπουλο. Όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους διατηρούσαν πάντα μια πολύ καλή σχέση. "Με αγαπούσε κι εγώ τον σεβόμουν απεριόριστα", είπε ο άσος του μπάσκετ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε το "παρών" στο τελευταίο "αντίο"{ στον Θανάση Γιαννακόπουλο - φωτογραφία: Eurokinissi.

Εκεί και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα για να αποχαιρετήσει τον Θανάση Γιαννακόπουλο, με τον οποίο τον έδενε μακρόχρονη φιλία. 

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ταξίδεψε στην Αθήνα για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο άνδρα του Παναθηναϊκού - φωτογραφία: Eurokinissi

Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία ακολούθησε η κηδεία του στο Α΄ Νεκρόταφείο Αθηνών, εκεί όπου ετάφη τον περασμένο Ιούνιο ο αδελφός του, Παύλος. 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για τον τελευταίο ασπασμό στον Θανάση Γιαννακόπουλο - φωτογραφία: Eurokinissi

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: Πένθος για την οικογένεια του Παναθηναϊκού

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 88 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Συγκινημένη η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου - φωτογραφία: Intimenews

Μαζί με τον αδελφό του Παύλο ήταν εκείνοι που μετέτρεψαν την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού σε αυτοκρατορία. 

Η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα από τις 08:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης - φωτογραφία: Eurokinissi

Επί της δικής τους διοίκησης το «Τριφύλλι» άκμασε και χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ποτέ οποιοδήποτε άλλο τμήμα σε οποιοδήποτε άθλημα. 

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είπαν το τελευταίο "αντίο" στον Θανάση Γιαννακόπουλο - φωτογραφία: Eurokinissi

Γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε στο φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική ζωή του τόπου. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος "έφυγε" από τη ζωή την περασμένη Τρίτη - φωτογραφία: Eurokinissi

Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός. Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. 

Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top