Βραβεία ΑΡΓΩ – Απονεμήθηκαν σε διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού

Λάνθιμος, Κατράντζου, Στεφανίδη ανάμεσα στους βραβευθέντες

Παρουσία  του Προέδρου της Δημοκρατίας, απονεμήθηκαν τα Βραβεία ΑΡΓΩ για το 2019 σε οκτώ διακεκριμένους Έλληνες του Εξωτερικού.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και αποτελεί πρωτοβουλία Διεθνούς Ένωσης ΑΡΓΩ Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών. Σκοπός είναι η επιβράβευση της εξωστρέφειας, της δημιουργίας, των ανοιχτών οριζόντων και της ευαισθητοποίηση της Ελλάδας για την επιτυχία των παιδιών της στο εξωτερικό.

Συγκινημένοι οι βραβευθέντες παρέλαβαν τα βραβεία τους, από σημαντικές προσωπικότητες της χώρας - μέλη της επιτροπής. Η πρέσβυς καλής θελήσεως της Ουνέσκο κυρία Μαριάναν Βαρδινογιάννη και μέλος της επιτροπής,  απένειμε στον Kαρδιοαγγειοχειρουργό Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό, , που ζει στην Ελβετία το Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς.

Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη 90χρονης επειδή πουλούσε παντόφλες

Το βραβείο  Επιστημών απονεμήθηκε στην Αθηνά Κουστένη, Αστροφυσικό, Διευθύντρια Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Παρισιού και το βραβείο πολιτισμού και τεχνών στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, που ζει στην Μ. Bρετανία. «Δεν θα ήμουν αυτό που είμαι δεν θα έβλεπα τα πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπω αν δεν είχα μεγαλώσει στην Ελλάδα», είπε ο επιτυχημένος σκηνοθέτης.

Το βραβείο επιχειρηματικότητα έλαβε η Σχεδιάστρια μόδας, Μαίρη Κατράντζου, που δήλωσε συγκινημένη: «Είχα μια δυνατή βάση και αυτή η βάση είναι ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα που μου έμαθε τι σημαίνει η λέξη ιδέα»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απένειμε το Βραβείο Αθλητισμού στην ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη. «Είναι σημαντικό τα ελληνικά ταλέντα που καλώς και κακώς βρίσκονται στο εξωτερικό να τα βραβεύουμε και να τα κάνουμε υπερήφανα. Αυτό κάνατε για μένα απόψε» είπε το «χρυσό» κορίτσι του αθλητισμού.

Το Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε στη  Μαρία Θέμελη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Άμστερνταμ. Το Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά: στην Ανδρομάχη Καρακατσάνη, που είναι Ανώτατη Δικαστής, στον Καναδά. Και το βραβείο Γαστρονομίας: στον Κωνσταντίνο Φιλίππου που είναι σεφ στην Αυστρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top