Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αρπαγής βρέφους-Ανιψιά του Ταχιάου η μητέρα του μωρού

"Οι δράστες ήθελαν την τσάντα της γυναίκας μου"

Δείτε το ρεπορτάζ από το χθεσινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Η σύζυγος και η ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Νίκου Ταχιάου, ήταν οι δύο γυναίκες από τις οποίες επιχείρησαν να αρπάξουν βρέφος στο παρκάκι του Λευκού Πύργου, χθες.

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με απόπειρα αρπαγής ανηλίκου

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι σκοπός ήταν να αρπάξουν την τσάντα και όχι το μωρό. Την απόπειρα αρπαγής τη χαρακτήρισε «κίνηση αντιπερισπασμού».

Ο Νίκος Ταχιάος διευκρίνισε ότι δε δημοσιοποίησε ο ίδιος το γεγονός, αλλά η αστυνομία. 

«Δε θεωρώ ότι πήγαν να πάρουν το παιδί. Τους παρακολουθούσαν αρκετή ώρα πριν περιοίκοι. Κατέληξαν να προσπαθήσουν να πάρουν την τσάντα της γυναίκας μου» σημείωσε. Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι τους δράστες ακινητοποίησαν Αφρικανοί μικροπωλητές που δρουν στην παραλία. 

«Ξαφνικά υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι, οι οποίοι στην απόγνωσή τους, έχοντας ένα διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο» κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος. 

Μητέρα βρέφους: «Εγώ άρχισα να τσιρίζω... - Το περιπολικό έφτασε μετά από 20 λεπτά»

H μητέρα του βρέφους περιέγραψε στο Grtimes.gr το περιστατικό: «Ήμουν με τη θεία μου στο παρκακι μπροστά στον Ζύθο, απέναντι από τον Λευκό Πύργο και καθόμασταν στο παγκάκι. Μετά από λίγη ώρα είπαμε να φύγουμε και παίρνω εγώ το μωρό αγκαλιά, τη βγάζω από το ποδηλατάκι της και η θεία μου έρχεται από πίσω μου με την τσάντα της στον ώμο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτοί οι δύο τρέχουν προς το μέρος μας και πάνε να αρπάξουν ο ένας την τσάντα της και ο άλλος το μωρό από εμένα. Εγώ άρχισα να τσιρίζω και του πέταξα στα μούτρα το ποδηλατάκι».

Η μητέρα του παιδιού περιγράφει πως διερχόμενος πολίτης άρχισε να κυνηγάει τους δύο δράστες. «Τελικά μετά από 5 λεπτά στην παραλιακή δύο ακόμη περαστικοί και ένας σερβιτόρος κατάφεραν να πιάσουν τον έναν και τον έφεραν πίσω στο παρκάκι. Το περιπολικό το κάλεσα αμέσως και έκανε 20 λεπτά να έρθει παρότι που τους είπα ότι πήγαν να αρπάξουν το παιδί. Απαράδεκτο! Αν το είχαν πάρει το μωρό θα είχαν φτάσει στην Κατερίνη. Και μετά μου είπαν ότι αυτούς τους δυο τους έπιασαν χτες για κλοπή και σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Αύριο θα πάει εισαγγελέα αυτός ο ένας που πιάστηκε για ληστεία και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Οι πιθανότητες λέει να προφυλακιστεί είναι ελάχιστες», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top