Mε ντουντούκα βγήκε ο Πολάκης: Θα μιλήσεις, μόλις τελειώσω

Νέο show έξω από το υπουργείο Υγείας

Τις ρόμπες τους μπροστά από το υπουργείο Υγείας κρέμασαν οι καθαρίστριες που εργάζονται στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ζητώντας λύση στο θέμα της μονιμοποίησής του, καθώς τον Αύγουστο λήγουν οι συμβάσεις του και απολύονται. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης βγήκε από το υπουργείο, πήρε τη ντουντούκα και ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. 

Οι καθαρίστριες κρέμασαν τις ρόμπες τους έξω από το υπουργείο Υγείας - φωτογραφία: Intimenews

«Σταμάτα, το βρήκε το υπουργείο αυτή τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζομένους», είπε ο Π. Πολάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκο, ο οποίος του φώναζε και του ζητούσε να του δώσει τη ντουντούκα. 

Όταν μάλιστα του είπε ότι απολύονται εργαζόμενοι και ο υπουργός συνέχιζε να μιλά στους εργαζόμενους, ο Μ. Γιαννάκος του είπε:

«Θα μας αφήσεις να μιλήσουμε;», με τον κ. Πολάκη να του λέει, πως θα μιλήσει όταν τελειώσει εκείνος. Έτσι κι έγινε, όταν ο υπουργός είπε όσα ήθελε στους συγκεντρωμένους, μπήκε και πάλι στο υπουργείο και κατέβηκαν τα ρολά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών. 

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ μοίρασαν στους περαστικούς φασολάδα με ψωμί κι ελιές - φωτογραφία: Intimenews

Συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, μέλη σωματείων των Νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας» και «Ελπίς» μαζί με τις καθαρίστριες τοποθέτησαν τους κάδους απορριμμάτων, τις σκούπες και τα φαράσια τους στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο, ενώ μοίρασαν και φασολάδα στους περαστικούς.

Μετά τη συνάντηση με τον Π. Πολάκη η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε ανανέωση συμβάσεων και ενιαία προκήρυξη για όλα τα νοσοκομεία, καθώς και αυξημένη μοριοδοτηση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top