Χαλάει ο καιρός από σήμερα - Πώς θα είναι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Πτώση της θερμοκρασίας, συννεφιά και βροχές

καιρος

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, οι οποίες στη συνέχεια θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. 

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το σκηνικό αυτό αναμένεται να διατηρηθεί έως και το Σάββατο. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές καλός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Το σκηνικό όμως αυτό δε θα διατηρηθεί για πολύ, καθώς από τις 27 Μαρτίου και μετά, τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν νέα ισχυρή ψυχρή μεταβολή με βροχές, απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 20, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20, και στην Κρήτη από 9 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ, και στον Πατραϊκό 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους από το πρωί ενώ πιθανότητα καταιγίδας υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού από την αύριο Πέμπτη έως και την 25η Μαρτίου

  • Πέμπτη 

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. 

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. 

  • Παρασκευή  

Καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονια, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και σταδιακή βελτίωση απο τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. 

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. 

θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

  • Σάββατο  

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. 

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. 

  • Κυριακή  

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία απο τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα νότια. 

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

  • Δευτέρα 25η Μαρτίου

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές στα δυτικά και τη νότια νησιωτική χώρα. 

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 εως 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top