«Λέμε αλήθεια στην εξουσία» - 7ο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών

Από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Παρουσία της κυρίας Kerry Kennedy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy και Προέδρου του Ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights, πραγματοποιήθηκε το 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Νίκος Χατζηνικολάου, Kerry Kennedy, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε την κυρία Kerry Kennedy, την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου - σύζυγo της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, την σύζυγο του Πρέσβη των Η.Π.Α. κύρια Mary Pyatt, τον πρώην Υπουργό κύριο Γιάννη Αμανατίδη με την σύζυγό του κυρία Τιτίκα Αμανατίδη, τον Πρίγκιπα Νικόλαο, τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη, καθώς και 70 εκπαιδευτικούς και 54 μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο Σεμινάριο, το οποίο συντόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών κύριος Νίκος Χατζηνικολάου. 

Μαθητής του Pierce Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας προσφέρει στις κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη έργο ζωγραφικής του

Υποδεχόμενη όλους τους συμμετέχοντες η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε:  «Σήμερα έχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να είναι κοντά μας η Πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Human Rights» και εμπνεύστρια του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», η πολυαγαπημένη μου φίλη και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, κυρία Κerry Kennedy.  Η παρουσία της Kerry στη χώρα μας και στην συνάντησή μας αυτή κάνει την ημέρα αυτή πραγματικά ξεχωριστή για όλους μας. Το 2013 υπογράψαμε μια συμφωνία με το Κέντρο «Robert F. Kennedy Human Rights», να φέρουμε αυτό το πρόγραμμα κοντά στους εκπαιδευτικούς της χώρας μας. Σήμερα βλέπω εδώ όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους ξεκινήσαμε κάποια χρόνια πριν, αλλά και τόσους άλλους που έχουν προστεθεί σε αυτή την ομάδα, που πια υπερβαίνει σε αριθμό τους τριακόσιους εκπαιδευτικούς και τα εκατό σχολεία σε όλη την Ελλάδα.  Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, σας ευχαριστώ για τη συνέπεια, για τις δράσεις σας, για το ενδιαφέρον σας να μεταφέρετε στα παιδιά μας αυτές τις αξίες του ανθρωπισμού».

 Νικόλαος Πατέρας, Mary Pyatt, Γιάννης Αμμανατίδης, Τιτίκα Αμμανατίδη, Kerry Kennedy, Πρίγκιπας Νικόλαος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σίσσυ Παυλοπούλου, Φωτεινή Μπίνιου, Νένη Δούκα

Από την πλευρά της η κυρία Kerry Kennedy ευχαρίστησε θερμά τόσο την κυρία Βαρδινογιάννη για την έμπρακτη στήριξή της στο Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ», όσο και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές που με τόσο ενθουσιασμό το έχουν αγκαλιάσει, τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία που έχει η εφαρμογή του Προγράμματος στην χώρα μας:  «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε εδώ είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις ανάμεσα  στους πολίτες.  Και αυτό για εμένα είναι εξαιρετικό ειδικά σε αυτή την χώρα.  Αυτή είναι η χώρα που ανακάλυψε την λέξη «πολίτης».  Σε αυτή την χώρα ο κόσμος και ο λαός καταλαβαίνει την αξία να ασχολείσαι με τα θέματα της κοινωνίας και την αξία του να είσαι δημιουργικός σε έναν κόσμο περισσότερο δίκαιο και ειρηνικό».

Mary Pyatt, Σίσσυ Παυλοπούλου, Τιτίκα Αμμανατίδη, Γιάννης Αμμανατίδης

Στο Σεμινάριο συμμετείχε επίσης ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης ο οποίος μίλησε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για το «Δικαίωμα στο Όνειρο», μιλώντας τους αναλυτικά για την προσωπική του πορεία κατάκτησης της κορυφής.  «Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να αγωνίζεστε γιατί ο μόνος αγώνας που χάνουμε είναι εκείνος που δεν δίνουμε», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Κακλαμανάκης.
Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Axion Hellas» Βασίλειος Πατέρας, Πρόεδρος του Οργανισμού, και Πρίγκιπας Νικόλαος, Σύμβουλος Διοίκησης της «Axion Hellas», μίλησαν για την δράση τους στην ακριτική Ελλάδα. 

Οι κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη με τους μαθητές του ΓΕΛ Ερμιόνης

Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις τους, μέσα από ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις, ενώ προσέφεραν στις κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη έργα που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του Προγράμματος.  

Ακολούθησε μία ζωηρή συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τις υπεύθυνες του Προγράμματος κυρίες Σοφία Δάρτζαλη (για την Ελλάδα) και Karen Robinson (για τις Η.Π.Α.) γύρω από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του Προγράμματος. Στην συζήτηση συμμετείχε και η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τους μαθητές του Pierce Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας

Αναλυτικά, στο 7ο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών παρουσίασαν τις δράσεις τους τα σχολεία:  Pierce Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γενικό Λύκειο Ερμιόνης, Γυμνάσιο-Λυκείου Ώθηση, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, International School of Athens, Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων, 1ο ΓΕΛ Φιλιππιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με στόχο την ενημέρωση των καθηγητών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» στα ελληνικά σχολεία.

Στην κατάμεστη αίθουσα μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν την ομιλία της Kerry Kennedy

Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύριά μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο.  To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Kennedy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα.  Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν την δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.

  Οι κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη με τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Λυκείου Γέρακα

To Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

http://www.mvvfoundation.gr/el/leme_tin_alitheia_stin_eksousia/

Ο Νικόλας Κακλαμανάκης με το Καλλιτεχνικό Λύκειο Γέρακα

 Οι κυρίες Kennedy και Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους της Axion Hellas 

Ομαδική φωτογραφία των σχολείων που παρουσίασαν τις δράσεις τους 

Σοφία Δάρτζαλη, Karen Robinson, Ινώ Κωνσταντοπούλου 

Πρίγκιπας Νικόλαος, Σίσσυ Παυλοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy, Βασίλειος Πατέρας 
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
16:18 Tετράχρονος ετοιμάζεται να κάνει καριέρα ράπερ
16:15 Πνίγηκαν δύο λουόμενοι σε παραλίες της Αχαϊας και των Χανίων
16:10 Κτηματολόγιο: Σιωπηρή παράταση σε Αθήνα έως το τέλος Αυγούστου
16:09 Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία Φύσσα
16:00 Προσοχή! Σάββατο και Κυριακή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα της Ποσειδώνος
15:55 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Οι Έλληνες έτοιμοι για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή
15:53 Βασάλος - Bαλαβάνη: Ζουν υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές στην Ελαφόνησο
15:40 Στα ανοιχτά της Καρπασίας κατευθύνεται το νέο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ
15:36 Η ερώτηση της Μενεγάκη στον Αλεξάνδρου που τον… έστειλε! 
15:35 Σαμαράς: Πόρτα στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ
15:15 Υπερθέαμα από το μπαράζ κεραυνών που «χτύπησαν» τη Σάμο – Εικόνες και video
15:13 Πληρωμές πριν την κάλπη: Πότε θα δοθούν συντάξεις, επιδόματα, ΚΕΑ
15:10 Ιωσήφ Μαρινάκης - Χρύσα Καλπάκη: Το μαγικό ταξίδι στην έρημο του Μαρακές
15:09 Εύη Βατίδου: «Περιμένω να μεγαλώσουν τα παιδιά να ξεμπλέξω»
15:05 Η Angelina Jolie άλλαξε καριέρα!
18:18 Aπαστράπτουσα νύφη η Τζένη Μπαλατσινού
19:47 Κόβει την ανάσα η «Πανσέληνος της Φράουλας» - Δείτε εικόνες
17:38 Οι ευχές των γονιών του Βασίλη Κικίλια στο ζευγάρι
20:07 Οι λαμπεροί καλεσμένοι στον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
15:45 O τρυφερός μπαμπάς Σάκης Ρουβάς - Η έκπληξη που του έκαναν τα παιδιά του
19:21 To φωτογραφικό άλμπουμ από τον γάμο Μπαλατσινού-Κικίλια
10:13 Θα λιώσετε: Η ανάρτηση του Κικίλια στο facebook μετά τον γάμο
13:50 «Καραμπόλες» και εκπλήξεις: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ - Όλη η λίστα
15:47 Σπυριδούλα: «Δεν έχω καλές σχέσεις με τη μητέρα μου γιατί μου άφησε χρέη»
08:42 «Η Δέσποινα Βανδή είναι... 60 χρόνων!»
20:00 Μπαλατσινού-Κικίλιας: Ο στολισμός της εκκλησίας, η ανθοδέσμη και τα φυλαχτά
15:05 Όλη η αλήθεια για το περιστατικό με τη Ζέτα Δούκα στο λιμάνι της Ραφήνας
21:25 Κωστόπουλος: Το βίντεο αφιέρωμα για τον γάμο της Μπαλατσινού
21:52 Το φιλί Μπαλατσινού-Κικίλια στο στόμα μετά το τέλος του Μυστηρίου
20:13 Πάνος Ζάρλας: Πωλούν φωτογραφίες και βίντεο από το τραγικό δυστύχημα!
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top