Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του 24χρονου Εύζωνα 

Έχασε τη ζωή του δύο ώρες ενώ είχε εκτελέσει σκοπιά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η Προεδρική Φρουρά και ο ελληνικός Στρατός βυθίστηκε σήμερα στο πένθος από τον πρόωρο χαμό του 24χρονου Εύζωνα Σπύρου Θωμά, που έχασε τη ζωή του από άγνωστη αιτία, δύο ώρες ενώ είχε εκτελέσει τη σκοπιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο Έλληνας ημίθεος με τη φουστανέλα λύγισε στα 24 του χρόνια.

Οι γονείς, οι φίλοι, οι συναθλητές του, όλοι γνώριζαν την περηφάνια του, όταν έμπαινε πριν 4 μήνες στην Προεδρική Φρουρά… Στους γίγαντες με τις φουστανέλες.. Για να υπηρετήσει την πατρίδα φορώντας την εμβληματική και τιμημένη στολή του Εύζωνα.

Θρήνος στην Προεδρική Φρουρά: Ο 24χρονος Εύζωνας που "έφυγε" ξαφνικά

Η τελευταία σκοπιά στον Άγνωστο Στρατιώτη 

Τέσσερις μήνες τώρα ο Σπύρος Θωμάς περνούσε όλο καμάρι την πύλη της Προεδρικής Φρουράς… Έτσι και χθες . Έκανε κανονικά την σκοπιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων. Η πρώτη βάρδια, μια με δυο το μεσημέρι και η δεύτερη εφτά με οκτώ το βράδυ. Πλήρης ακινησία. Απόλυτη πειθαρχία. Όπως πάντα. Σύμβολο γενναιότητας ενός ολοκλήρου λαού. Κι εκείνος με το καθάριο βλέμμα του, γνωρίζει τι εκπροσωπεί. Και νοιώθει περήφανος.

Λίγη ώρα αργότερα στο θάλαμο ξαπλώνει για να ξεκουραστεί. Ήταν περίπου 10 το βράδυ όταν τον ξύπνησαν για το βραδινό προσκλητήριο. Ο Σπύρος σηκώνεται όρθιος, αλλά καταρρέει αμέσως στα χέρια των συναδέλφων του. Μεταφέρεται στο 401. Είναι ήδη πολύ αργά.

Ήταν η πρώτη φόρα που ο τσολιάς λύγισε…

Λάτρευε το μπάσκετ 

Ο Σπύρος λάτρευε το μπάσκετ και είχε παίξει παλαιότερα στην Παναχαϊκή. Αργότερα έπαιξε στον Προμηθέα Πατρών. 

Τα ίδια λόγια περνούν σα μαχαίρι από το μυαλό των γονιών του… Ένας λεβέντης 24 χρόνων να φύγει έτσι ξαφνικά, από τη μια στιγμή στην άλλη. Πιθανόν από παθολογικά αίτια.

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Εύζωνα 

Αμέσως ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης ο οποίος εξέφρασε τηλεφωνικά τα συλλυπητήριά  του στην οικογένεια του άτυχου Σπύρου.

Αύριο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάτρα θα γίνει η κηδεία του, με όλες τις προβλεπόμενες στρατιωτικές τιμές. Μέσα στην οδύνη τους οι γονείς του ξέρουν τι εικόνα θα θελε ο Σπύρος να κρατήσουμε όλοι… Τα δακρυσμένα μάτια του την ώρα που φορούσε για πρώτη φορά την φουστανέλα. Το περήφανο βλέμμα του όταν στέκονταν ακίνητος στον Άγνωστο Στρατιώτη.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top