Τρεις νέοι σταθμοί στο μετρό: Τον Ιούνιο θα φτάνει στη Νίκαια

Επόμενη στάση το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Στο ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR βλέπετε τις αποβάθρες του νέου σταθμού του μετρό "Αγία Βαρβάρα"

Οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό προς Πειραιά - Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια- θα δοθούν στην κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2019, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. 

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Το STAR στους νέους σταθμούς του Μετρό: Πειραιάς- Αεροδρόμιο σε 45 λεπτά

Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό βρέθηκε λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων. Αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία, αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για τον λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Χρηματοδότηση θα υπάρξει και για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Γουδή – Μαρούσι…. - Πετρούπολη

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

Ανέφερε, επίσης, ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top