Διπλώματα οδήγησης: Νέα παράταση στις εξετάσεις για ανανέωση

Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών

δίπλωμα οδήγησης

Νέα παράταση στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) υποψήφιων οδηγών δίνει με εγκύκλιο το υπουργείο Μεταφορών, εξαιτίας της πολύμηνης αποχής των υπαλλήλων από τις εξετάσεις. 

Η νέα προθεσμία ορίζεται έως τις 30 Απριλίου 2019 και αφορά κυρίως στους οδηγούς που είναι να εξεταστούν για να ανανεώσουν τα διπλώματά τους. 

Δίπλωμα οδήγησης από τα 17: Όλες οι αλλαγές που ισχύουν από σήμερα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, σε σχετική εγκύκλιο σημειώνεται ότι «οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας δύνανται να εξετάσουν κατά περίπτωση παράταση ισχύος των Δ.Ε.Ε. που έληξαν, για την αντιμετώπιση του θέματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού λάβουν υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.2690/1999 (Α΄45) "Κώδικας Διοικητικής διαδικασίας" όπως ισχύει. Το παραπάνω αφορά στους υποψήφιους για τους οποίους είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και στους υποψηφίους που είχαν αιτηθεί και για τους οποίους δεν προγραμματίστηκαν εξετάσεις λόγω της αποχής των υπαλλήλων από το έργο των εξετάσεων. Σε κάθε περίπτωση η παράταση ισχύος των ανωτέρω Δ.Ε.Ε. δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30/04/2019».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι υπάλληλοι – εξεταστές απέχουν από τις εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται νέα διπλώματα αλλά και πολλοί επαγγελματίες και να μην μπορούν να ανανεώσουν το δίπλωμά τους. Στα αιτήματα των εξεταστών είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης, να γίνει επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων. Ακόμη να αποσυρθεί η απόφαση για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών με πρακτικές εξετάσεις, μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και να νομοθετηθεί η δωρεάν ιατρική εξέταση από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top