Είχαν πάει να δοκιμάσουν νυφικά πριν πνιγούν στον Γεροπόταμο

Συγκλονίζει ο πατέρας του Κωστή Γιαννακάκη

Δείτε στο video τι δήλωσε ο πατέρας του Κωστή Γιαννακάκη στην εκπομπή "Μαζί Σου"

Μπαμπάς από την αρχή θα γίνει για το οχτώ μηνών εγγονάκι του ο πατέρας του Κωστή Γιαννακάκη, του 29χρονου που πνίγηκε στον Γεροπόταμο με την 30χρονη σύζυγό του, την αδερφή της και τη μητέρα της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί Σου», ο Μανώλης Γιαννακάκης αποκάλυψε πως το μοιραίο πρωινό, όταν τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε, το νεαρό ζευγάρι είχε πάει για νυφικά στο Ηράκλειο.

Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία μάνας και κόρης που πνίγηκαν στον Γεροπόταμο

Τραγωδία στη Μεσσαρά: «Λύγισαν» οι συγγενείς όταν είδαν το αυτοκίνητο  

To νεαρό ζευγάρι που άφησε πίσω του ένα μωράκι οχτώ μηνών

Ο 29χρονος Κωστής και η 30χρονη γυναίκα του Ροδούλα ετοιμάζονταν το καλοκαίρι να κάνουν τον θρησκευτικό τους γάμο. Αλλά δεν πρόλαβαν. Η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνους.

Δεν είχαν να πάνε μόνο στον γάμο. Εκείνη τη μέρα μου είχαν αφήσει από νωρίς το παιδί. Είχαν πάει να διαλέξουν νυφικά. Στις 17:00 το απόγευμα πήρα τον γιο μου τηλέφωνο και του είπα ότι το μικρό κάνει εμετό. Μου είπε ότι δε θα πάνε στον γάμο και θα γυρίσουν πίσω. Μετά πήρε τον γιατρό, του είπε να πάρει κάτι φάρμακα και ήμασταν σε επικοινωνία μέχρι τις 12 το βράδυ. Η μαμά του μωρού, η Ροδούλα, έπαιρνε κάθε μισή ώρα τηλέφωνο και μιλούσε με τη σύζυγό μου. 12:01 ήταν η τελευταία φορά που μιλήσανε.

Το επόμενο πρωί σηκώθηκε να πάει στη δουλειά. «Χτύπησε το σταθερό και νόμιζα πως ήταν η Ροδούλα. Ήταν η αδερφή της, η Κωνσταντίνα και μου λέει “έλα, γυρίσανε τα παιδιά; Δε γύρισε ούτε ο Κωστής, ούτε η Ροδούλα στις Αχάρνες. Μήπως ήρθαν εκεί;” Tης απαντάω “όχι”».

Κρήτη: Η θλιβερή ιστορία της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στον Γεροπόταμο

Δραματική κατάληξη στην Κρήτη: Πνίγηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι

Tο μοιραίο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από τις λάσπες του Γεροπόταμου. Φωτογραφία: ΙnTime

Όλοι μαζί άρχισαν να τους παίρνουν τηλέφωνο, αλλά κανείς δεν απαντούσε. Τότε κατάλαβαν ότι κάτι κακό συνέβαινε.

Τραγική ειρωνία; Η 24χρονη αδερφή της Ροδούλας, η μόνη που έμεινε πίσω από ολη την οικογένεια, είδε στο Ίντερνετ πως αγνοούνταν τέσσερα άτομα.

«Πήραμε στην αστυνομία και μας επιβεβαίωσαν ότι έψαχναν ένα αμάξι» πρόσθεσε ο πατέρας του 29χρονου Κωστή. Έτσι ξεκίνησε ο Γολγοθάς των δύο οικογενειών μέχρι τη στιγμή που οι Αρχές επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Ότι οι τέσσερίς τους βρέθηκαν πνιγμένοι στις λάσπες του Γεροπόταμου.

Η 58χρονη Μαρία Χατζηπάνου με την 20χρονη κόρη της, Μαριλένας και την 30χρονη Ροδούλα

Ο πατέρας του Κωστή έκανε λόγο για δύο πολύ αγαπημένα παιδιά. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον.

Πριν ενάμιση χρόνο, η 30χρονη Ροδούλα είχε χάσει ένα άλλο κοριτσάκι όταν ήταν οχτώ μηνών έγκυος. «Παντρεύτηκαν με πολιτικό και τώρα ήθελαν να κάνουν τον θρησκευτικό. “Θα κάνω ένα γάμο δυνατό” μου έλεγε ο γιος μου. Ήταν το μοναδικό μου παιδί» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για αυτή την τραγωδία.

Για την υπόθεση έχει ήδη παρέμβει ο εισαγγελέας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Σάββατο το βράδυ το ζευγάρι πήρε την μητέρα και την αδελφή της 30χρονης και πήγαν σε έναν γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες. 

Λίγο μετά τις 12 τη νύχτα μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επιστρέψυυν στο σπίτι τους. Όμως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή φαίνεται ότι πήραν λάθος δρόμος και κατέληξαν στον Γεροπόταμο, ο οποίος είχε «φουσκώσει» από την καταρρακτώδη βροχή. 

Τα ορμητικά νερά του ποταμού άρχισαν να παρασέρνουν το αυτοκίνητο και έντρομη η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση φωνάζοντας ότι κινδυνεύουν. 

«Τρέξτε πνιγόμαστε», φέρεται να είπε η γυναίκα πριν κοπεί η σύνδεση. Λίγο αργότερα πήρε τηλέφωνο και ο σύζυγός της, φωνάζοντας ότι κινδυνεύουν και παρασύρονται από το ποτάμι. 

Οι αρχές εντόπισαν το στίγμα των κινητών τηλεφώνων, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν το έργο τους. 

Την Κυριακή λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία Τυμπακίου.

Λίγες ώρες μετά επιβεβαιώθηκε η τραγική αλήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top