Η «Ωκεανίς» έρχεται με άγριες διαθέσεις: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Δραματική πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του Star, Θοδωρή Κολυδά

Η «Χιόνη» έφυγε, και οι μετεωρολόγοι αποφάσισαν να… «πηδήξουν» το γράμμα «ψ» και να ονομάσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που καταφτάνει στη χώρα το Σάββατο… «Ωκεανίς»

Η «Ωκεανίς», λοιπόν, πλησιάζει και έχει πιο άγριες διαθέσεις από την προηγούμενη κακοκαιρία, καθώς θα φέρει χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και η θερμοκρασία θα πέσει στα… Τάρταρα. 

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να «σαρώσει» όλη τη χώρα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το Σαββατοκύριακο. 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo, ψυχρές αέριες μάζες καταφτάνουν από τη Σιβηρία και θα πλήξουν αρχικά τα βορειοδυτικά με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά και κατά τόπους και στα πεδινά.

Πιο συγκεκριμένα, νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι από το πρωί του Σαββάτου 23/02 θα χιονίζει στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας και από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και ημιορεινά της Στερεάς και Πελοποννήσου. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν γνωστά με νεότερες ανακοινώσεις τα υψόμετρα χιονόπτωσης (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Η δυτική Κρήτη θα επηρεαστεί και πάλι από έντονες βροχοπτώσεις.

Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή 24/02/2019, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top