Παράτησε τα γαϊδουράκια του στο έλεος της κακοκαιρίας

Η αστυνομία τον συνέλαβε

Ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων που έγινε στη Σαντορίνη ξυπνάει άσχημες μνήμες. Ασυνείδητος παράτησε νηστικά και στο έλεος της κακοκαιρίας τα γαϊδουράκια του. 

Ο 48χρονος άνδρας από τη Σαντορίνη είχε στην κατοχή του γαϊδουράκια, μουλάρια και άλογα. Οι κάτοικοι τον είδαν την περασμένη εβδομάδα να παρατάει επτά από αυτά σε ένα χωράφι νηστικά, χωρίς νερό και να εξαφανίζεται . 

«Είχαμε τρομερή κακοκαιρία στη Σαντορίνη με τρία 24ωρα από καταιγίδες. Τα ζώα ήταν μονίμως εκτεθειμένα στον καιρό. Την τέταρτη μέρα επέστρεψε ο κύριος, ήρθε η αστυνομία και τον πήρε», κατήγγειλε η Πρόεδρος της Ένωσης Ζωόφιλων Θήρας, Χριστίνα Καλούδη.

Το νέο αυτό θλιβερό συμβάν έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα κακοποίησης ζώων στο νησί

Η χώρα μας πέρσι το καλοκαίρι έγινε διεθνώς ρεζίλι, όταν  ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εικόνες με γαϊδουράκια υπερφορτωμένα. Είτε με τουρίστες είτε με υλικά. 

Οι ακτιβιστές είχαν έρθει στα χέρια τότε με τους ιδιοκτήτες των ζώων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας .Τους  κατηγορούσαν για κακοποίηση.  

Είναι Φεβρουάριος και σε λίγο καιρό οι τουρίστες θα κατακλύσουν το νησί. Ας ελπίσουμε οι υπεύθυνοι να έχουν βάλει μυαλό και να τηρήσουν τον νόμο.

«Τα γαϊδουράκια δεν πρέπει να δουλεύουν μέρα νύχτα, πρέπει να σιτίζονται συγκεκριμένες ώρες της μέρας, να είναι προστατευμένα από τον ήλιο και τον αέρα και να μην κουβαλάνε περισσότερο από 20% - 25% του βάρους τους», τόνισε ο συνιδρυτής του Ελληνικού Κέντρου για τον Γάιδαρο, Δημήτρης Στουπάκης.

Μετά την πρόσφατη καταγγελία η αστυνομία συνέλαβε το ασυνείδητο αυτό... δίποδο, το οποίο αντί να φροντίζει τα συμπαθέστατα και χρήσιμα τετράποδα,  τα κακοποιούσε. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top