Θεσσαλονίκη: «Κρυφτείτε γιατί ο πατέρας θα σας σκοτώσει»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 20χρονος για τον θάνατο του πατέρα του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος που συνελήφθη για τον θάνατο του 48χρονου πατέρα του, ύστερα από μεταξύ τους συμπλοκή που προηγήθηκε το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Με υπερασπιστικό «όπλο» τα ιατροδικαστικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από καρδιακά προβλήματα κι ότι τα τραύματα δεν ήταν θανατηφόρα, ο νεαρός κατηγορούμενος επιβεβαίωσε ότι συνεπλάκη με τον πατέρα του, υποστηρίζοντας όμως ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Πατροκτονία Θεσσαλονίκης: Από ανακοπή ο θάνατος του 48χρονου

Πατροκτονία Θεσσαλονίκη: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον ξυλοδαρμό

Τι ισχυρίστηκε ο 20χρονος 

«Ήταν μεθυσμένος, με έβριζε και απειλούσε μπροστά στον κόσμο μέσα στο καφέ, έφυγα και του είπα πάω στην αστυνομία να σε καταγγείλω να σε συλλάβουν και να γλιτώσουμε. Με ακολούθησε με το μηχανάκι, μου έκλεισε τον δρόμο. Κατέβηκε και άρχισε να με χτυπάει. Ανταπέδωσα τα χτυπήματα. Ήμουν αγανακτισμένος, αγανακτισμένος από χρόνια».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Κατάθεση έδωσαν επίσης η μητέρα του αλλά και η αδερφή του.

«Ήρθε στο σπίτι και μου είπε ότι χτύπησε τον πατέρα του. Μου είπε να κρυφτούμε γιατί θα μας σκοτώσει. Δεν ήξερε αν έχει πεθάνει. Είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, έμαθαν για τον καυγά και το παιδί μου πήγε μόνο του στο σημείο για τους πει τι έγινε», είπε η μητέρα του 20χρονου. 

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν κατά την απολογία του 20χρονου η μητέρα του γονάτισε έξω από το ανακριτικό γραφείο και προσευχόταν με δάκρυα στα μάτια. 

Στο άκουσμα της απόφασης ότι ο 20χρονος θα αφεθεί ελεύθερος, φίλοι και συγγενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα έξω από το γραφείο του ανακριτή. 

Η συνέχεια του οικογενειακού δράματος θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top