Ισόβια στη «μαύρη» χήρα και τον εραστή της: Τους «έκαψαν» οι καταθέσεις

«Ο γιατρός δεν έτρωγε σπίτι, γιατί φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει»

Δείτε το video από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν η 39χρονη Βουλγάρα και ο αστυνομικός εραστής της, για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Η χήρα του γιατρού κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά, ενώ ο 38χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Κατά την απολογία του ο αστυνομικός, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας πως μόνος του σχεδίασε την δολοφονία του γιατρού και πως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της «μαύρης» χήρας. Σύμφωνα με καταθέσεις, ο κατηγορούμενος είχε κρυφτεί πίσω από ένα δέντρο έχοντας στήσει ενέδρα στον άτυχο Καλαντζάκη. 

Εκείνη αρνήθηκε κάθε κατηγορία και μάλιστα κατά την διάρκεια της απολογίας της στράφηκε κατά του εραστή της τονίζοντας στο δικαστήριο ότι την απειλούσε και ανέβαζε φωτογραφίες τους στο facebook για να την εκδικηθεί.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του 38χρονου χαρακτηρίζοντας τον «ανισόρροπο». Ωστόσο, τα όσα είπε δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου

H 39χρονη Βουλγάρα και ο άτυχος καρδιολόγος

«Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει»

Κατά τα διάρκεια της δίκης, φίλοι του άτυχου καρδιολόγου κατέθεσαν στο δικαστήριο τους φόβους που είχε ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης, λίγο καιρό πριν πέσει νεκρός με τέσσερις σφαίρες, μία στο κεφάλι και τρεις στην πλάτη.

Συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε τι του είχε εκμυστηρευτεί ο άτυχος καρδιολόγος για τη σύζυγό του:

Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει, επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και εμένα να φάω.

«Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει»

Καταπέλτης ήταν και η κατάθεση συνταξιούχου αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Όπως αποκάλυψε στο δικαστήριο, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης του είχε αναφέρει ότι τον Μάρτιο –λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του- κάποιος του είχε κλέψει 30.000 ευρώ από το μηχάνημα του διαδρόμου (εκεί συνολικά υπήρχαν 100.000 ευρώ).

Σύμφωνα με το cretalive, ο  γιατρός εμφανίστηκε να υποψιάζεται κάποιους εργάτες αλλά ο αξιωματικός φίλος του υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό όποιος πήρε τις 30.000 ευρώ, να άφηνε τις 70.000. Ο φίλος τον προέτρεψε να κάνει μήνυση κατά αγνώστων αλλά ο καρδιολόγος φοβόταν το σκάνδαλο.

Στη συζήτηση του αποκάλυψε ότι συχνά η σύζυγος του έπαιρνε χρήματα από τις τσέπες ή έκανε αναλήψεις με τις κάρτες του. Μου είχε πει κάπου στον Μάρτιο: "Σήμερα με κλέβει, αύριο θα με σκοτώσει."

Η 39χρονη χήρα έχει μηνύσει τους φίλους του γιατρού για τα όσα έχουν υποστηρίξει σε βάρος της.

Εκτός από τους φίλους του θύματος, στη δίκη κατέθεσε και η αδερφή του, αναφέροντας πως είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του εξαιτίας της 39χρονης συζύγου του.

«Εκείνη τον απομάκρυνε από μας, επειδή ήμασταν εναντίον της», επεσήμανε, τονίζοντας πως το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ανέφερε πως γνώριζε η οικογένεια του γιατρού ότι η σύζυγός του είχε εραστή, αλλά και διάφορα προβλήματα που υπήρχαν ως προς την πατρότητα του παιδιού.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε (αστυνομικός στο επάγγελμα) τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top