Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία μάνας και κόρης που πνίγηκαν στον Γεροπόταμο

Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στο νεαρό ζευγάρι

Δείτε το video από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Στα μαύρα έχει ντυθεί η Κρήτη μετά τον τραγικό τρόπο με τον οποίο ξεκληρίστηκε μία ολόκληρη οικογένεια στον Γεροπόταμο.

Το πρωί της Τρίτης, ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 58χρονης μητέρας Μαρίας Χατζηπάνου και της 20χρονης κόρης της, Μαριλένας. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Αχάρνες, με συγγενείς και φίλους να αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική μοίρα αυτής της οικογένειας. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα", ο παπάς της ενορίας δήλωσε:

Ευχαριστούμε  (σ.σ τον κόσμο) που προσέφερε να γίνει η κηδεία αυτή δωρεάν. Η μάνα έπασχε από ένα είδος καρκίνου στον θυρεοειδή της και μου έλεγε "την άλλη φορά να με βάλεις με τον Χαραλάμπη".

Η 58χρονη Μαρία Χατζηπάνου με την 20χρονη κόρη της, Μαριλένας και την 30χρονη Ροδούλα

Η 30χρονη Ροδούλα και ο 29χρονος σύζυγός της, θα κηδευτούν στις 4 το μεσημέρι στην Κρούστα Λασιθίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

To νεαρό ζευγάρι που άφησε πίσω του ένα μωράκι έξι μηνών

Και οι τέσσερίς τους χάθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου, στη Μεσσαρά, ενώ επέστρεφαν από γαμήλιο γλέντι.

Μετά από γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού τους βρήκαν σχεδόν δύο ημέρες μετά, μέσα στις λάσπες σε βάθος 2,5 μέτρων.

Tο μοιραίο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από τις λάσπες του Γεροπόταμου. Φωτογραφία: ΙnTime

 

Τραγωδία στη Μεσσαρά: «Λύγισαν» οι συγγενείς όταν είδαν το αυτοκίνητο 

Κρήτη: Η θλιβερή ιστορία της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στον Γεροπόταμο

Δραματική κατάληξη στην Κρήτη: Πνίγηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι

Το ζευγάρι αφήνει πίσω του ένα μωράκι 6 μηνών

Η Ροδούλα και ο Κώστας άφησαν πίσω τους ένα κοριτσάκι μόλις 6 μηνών. Ήταν παντρεμένοι με πολιτικό γάμο και προετοίμαζαν τον θρησκευτικό που θα γινόταν το καλοκαίρι. Το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου ήταν σε γαμήλιο γλέντι στις Μοίρες. Δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από την μητέρα του 29χρονου, ότι πρέπει να επιστρέψουν σπίτι γιατί το κοριτσάκι τους είχε πυρετό. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ.

«Λύγισαν» οι συγγενείς όταν είδαν το αυτοκίνητο  

Στο σημείο από τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής και μετά τα δύο αγωνιώδη τηλεφωνήματα του ζευγαριού που ενημέρωναν την Άμεση Δράση ότι πνίγονται, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση. Εκεί ήταν και συγγενείς των θυμάτων. Ξέσπασαν στο άκουσμα της είδησης του βυθισμένου αυτοκινήτου. Λύγισαν όταν είδαν τις σορούς. 

Στις έρευνες συμμετείχε και ο πατέρας του άτυχου Κώστα από τον Άγιο Νικόλαο. Είχε μιλήσει μαζί του, λίγη ώρα πριν πέσουν στο ποτάμι. 

H τραγική ιστορία της οικογένειας

Πριν από τρία χρόνια οι τέσσερις γυναίκες είχαν χτυπηθεί άσχημα από τη μοίρα, καθώς είχε πεθάνει ο πατέρας της οικογένειας. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ που γιόρταζε με την οικογένειά του και τους φίλους του τη συνταξιοδότησή του. 

Ήταν ιδιοκτήτης φούρνου. Πριν από τρία χρόνια λοιπόν θέλησε να γιορτάσει τη συνταξιοδότησή του με ένα μεγάλο τραπέζι στο σπίτι του, όπως λένει οι συγχωριανοί του. Κάποια στιγμή βγήκε στην αυλή να κόψει ένα λεμόνι από τη λεμονιά. Εκεί έπαθε ανακοπή και σωριάστηκε στο έδαφος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. 

Τα κορίτσια του και η σύζυγός του έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Μέχρι και τώρα δεν μπορούσαν να συνέλθουν από τη μεγάλη και ξαφνική απώλεια. 

Πέρσι παντρεύτηκαν οι δύο κόρες της οικογένειας και σχεδόν ταυτόχρονα απέκτησαν τα κοριτσάκια τους. Τότε, όλοι πίστεψαν ότι η οικογένεια αρχίζει να "ανασαίνει" ξανά και να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και χαρά. 

Όμως, το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου ο πόνος σκέπασε και πάλι το σπιτικό τους. Οι τρεις γυναίκες πνίγηκαν μέσα στον άγριο χείμαρρο και μαζί τους και ο σύζυγος της μίας κόρης, αφήνοντας ορφανό το μόλις έξι μηνών κοριτσάκι τους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top