"Μαφία Φυλακών" - Πλήρωσαν 30.000 σε εκτελεστή για συμβόλαιο θανάτου

Η βαλίτσα, τα ναρκωτικά και το συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, άλλα 10 άτομα εμπλέκονται στο κύκλωμα των φυλακών. Τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς, αποδράσεις κρατουμένων αλλά και σε σοβαρά εγκλήματα μέσα και έξω από τις φυλακές, όπως η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν έναν Πακιστανό με συμβόλαιο 30 χιλιάδων ευρώ. Η δολοφονία απετράπη με τις συλλήψεις των εμπλεκόμενων.

Ο ρόλος της Ελληνοαλβανικής μαφίας στο οργανωμένο έγκλημα

Πώς τους συνέλαβαν

Αρχηγός της σπείρας είναι ένας Αλβανός, κατηγορούμενος για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου.

Ζήτησε από δύο κρατούμενους των φυλακών Δομοκού, έναν Έλληνα και έναν Βούλγαρο, να του βρουν έναν εκτελεστή. Του βρήκαν έναν Αλβανό που ήρθε στην Αθήνα. Ο Αλβανός επικοινώνησε με κρατούμενο από τις φυλακές Κέρκυρας ο οποίος του είπε να πάει να παραλάβει από δύο άτομα μια βαλίτσα ναρκωτικά για να τα πάει σε κάποιο νησί, συνοδεία άλλων δύο ατόμων. 

Την Κυριακή το βράδυ πριν επιβιβαστούν στο πλοίο για το νησί συνελήφθησαν, όπως και ο αρχηγός, αλλά και τα δύο άτομα που παρέδωσαν τη βαλίτσα.  

Επίσης συνελήφθη και μια γυναίκα, φίλη ενός εκ των εμπλεκομένων. 

Επίσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκονται στη συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top