Αυτό είναι το τζαμί στην Πλάκα που ζήτησε να ανοίξει ο Ερντογάν

Σε αντάλλαγμα με την επανέναρξη λειτουργίας της ιστορικής σχολής της Χάλκης

Το πάλαι ποτέ σύμβολο της τουρκοκρατίας, Φετιχιέ Τζαμί, στην Πλάκα, βάζει ο Ερντογάν στο  "παιχνίδι" της ανταλλαγής με την επανέναρξη λειτουργίας της ιστορικής σχολής της Χάλκης. Αυτή τη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος αναρωτιέται ακόμα και το πού είναι οι... μιναρέδες του!

Ερντογάν: «Αν θέλετε τη Χάλκη ας ανοίξουμε το Φετχιγιέ τζαμί στην Αθήνα»

Την άνοιξη αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση, το τζαμί της Αθήνας, που κατασκευάζεται στον Βοτανικό. Ωστόσο, ο Σουλτάνος δεν δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αξιώνοντας...  μιναρέδες, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης!

Μετά την κήρυξη της επανάστασης για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, το Φετιχιέ Τζαμί, γνωστό ως το τζαμί του Σταροπάζαρου", γνώρισε διάφορες χρήσεις: στρατιωτική φυλακή, στρατώνας, σχολείο. Από το 1834, που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό αρτοποιείο, ενώ σήμερα, λειτουργεί ως χώρος εκθέσεων.

Οι... νέες δηλώσεις του Ερντογάν προκαλούν έκπληξη, καθώς ο τελευταίος "όρος" του για τη Χάλκη ήταν η εκλογή Μουφτήδων από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αντί για τον διορισμό τους από το ελληνικό κράτος.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top