Μετά τις καταστροφές η «Χιόνη» φεύγει – Από Δευτέρα έρχεται… Άνοιξη!

Άφησε πληγές σε Χανιά, Εύβοια και Αττική

Η «Χιόνη» υποχωρεί αφήνοντας όμως πίσω της μεγάλες καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Κρήτη, που χτυπήθηκε περισσότερο, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Οι κάτοικοι του νομού Χανίων βρίσκονται σε απόγνωση. Κινδύνεψαν και ζώα στον Γεροπόταμο, με την ΕΜΑΚ να στήνει ολόκληρη επιχείρηση για να τα απεγκλωβίσει.  

Κρήτη: Καρέ – καρέ επιχείρηση διάσωσης προβάτων

Άνδρες της ΕΜΑΚ βάζουν επάνω στη φουσκωτή βάρκα ένα - ένα πρόβατο και τα μεταφέρουν στην όχθη του ποταμού. Είχαν εγκλωβιστεί με δύο κτηνοτρόφους και κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα νερά. 

Η επιχείρηση κράτησε για ώρα. Όσο οι διασώστες μάλιστα απεγκλώβιζαν τα ζωντανά, ένα από αυτά γέννησε! 

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, χαρούμενοι οι άνδρες της ΕΜΑΚ....βούτηξαν στο ποτάμι για να κολυμπήσουν!

Η «Χιόνη» «ξήλωσε» τα Χανιά

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των Χανίων. Στις περισσότερες περιοχές του δήμου Πλατανιά η καταστροφή είναι βιβλική. 

Δρόμοι σχισμένοι στα δύο. Γέφυρες γκρεμισμένες. Άνθρωποι έχουν φύγει από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου παραμένουν κλειστά. Χωριά στους δήμους Κισσάμου και Πλατανιά είναι αποκλεισμένα. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Χανίων, οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν ζητούν εδώ και τώρα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και όπως λένε, απαιτούνται εκατομμύρια!

Στενή Ευβοίας: Κατολίσθηση 

Έφυγε το... βουνό στην Κάτω Στενή Ευβοίας. Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι έβλεπαν τεράστιες πέτρες να πέφτουν μπροστά στα πόδια τους. Επικράτησε πανικός.

Επικίνδυνη κατολίσθηση στην Εύβοια - Χώματα και πέτρες κάλυψαν τον δρόμο

Η κατολίσθηση έγινε σε δύο… δόσεις.  Μεγάλοι βράχοι έκλεισαν μέσα σε δευτερόλεπτα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το μηχάνημα του δήμου καθάρισε το δρόμο.

Υποχωρεί η «Χιόνη»-Έρχεται Άνοιξη

Όλα αυτά όμως για λίγο ακόμα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, από Δευτέρα ...έρχεται η άνοιξη! 

Ο Θοδωρής Κολυδάς, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου δήλωσε στο STAR: «Από αύριο πλέον παραμένουν μόνο κάποιες λίγες βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Από το  μεσημέρι αρχίζει να ανοίγει ο καιρός. Από βδομάδα και για τέσσερις, πέντε μέρες θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, η θερμοκρασία θα ανέβει, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν». 

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top