Εικόνες ντροπής στο συλλαλητήριο: Ο κόσμος λιποθυμούσε στα πεζοδρόμια

Τα νοσοκομεία γέμισαν τραυματίες 

Εικόνες ντροπής καταγράφηκαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι γονείς ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα παιδιά τους βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και πνίγηκαν από τα χημικά. 

Οι εικόνες, από το βίντεο που ανέβηκε στο Πρώτο Θέμα, σοκάρουν. Μικρά παιδιά, κλαίγοντας με μαντήλια στο πρόσωπο, κρατάνε από το χέρι τους γονείς τους και προσπαθούν να απομακρυνθούν από την πλατεία Συντάγματος που έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από τα χημικά.   

Οι πολίτες, όλων των ηλικιών, ακόμα και σε αναπηρικό καροτσάκι όπως ο κύριος Αιμίλιος Μεσσίδης,  που κατέβηκαν στο Σύνταγμα, για να διαδηλώσουν ειρηνικά για τη Μακεδονία , κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου.   

Ο κύριος Αιμίλιος είναι 85 χρονών ήρθε εδώ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και βρέθηκε στην καρδιά των επεισοδίων. 

Πολίτες λιποθυμούσαν στη μέση του δρόμου. Κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να προστατευθούν από τα χημικά καλύπτοντας το πρόσωπό τους με την ελληνική σημαία.

Τα νοσοκομείο γέμισαν τραυματίες 

Ο νεαρός που βλέπετε τραυματισμένο στο κεφάλι αποκαλύπτει στον Βαγγέλη Γκούμα πως, ομάδα αγνώστων, μαχαίρωσε τον ίδιο και την κοπέλα του επειδή κρατούσαν την ελληνική σημαία. 

Δεν είχε σχέδιο η αστυνομία 

Ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων καταγγέλει ότι είχαν ζητήσει από την αστυνομία να μην κάνει χρήση χημικών. Όμως, οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν. 

«Η αστυνομία μας είναι εκπαιδευμένη, εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία, έπρεπε απλά να τους συλλάβει.  Δεν το έπραξαν αυτό μας βάζει σε υποψίες.  και σε υποψίες μας βάζει ακόμα περισσότερο το ότι πετάχτηκαν χημικά  στο κέντρο του Συντάγματος κοντά στην εξέδρα», λέει ο Πρόεδρος Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.   

Έκαναν χρήση χημικών ακόμα και στην οδό Ερμού. Την ώρα που κατέβαινε ο κόσμος για να διαλυθεί.    

Για χρήση ληγμένων χημικών - από τις δυνάμεις της αστυνομίας -  κάνει λόγο στη μήνυση που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 

«Δεν μπορεί κάποιοι να δημιουργούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία χρησιμοποιώντας απαρχαιωμένες μεθόδους όπου δεν χρησιμοποιείται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.  Οι υπαίτιοι θα πρέπει να βρεθούν», επισημείνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Πατούλης.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top