Χόρεψαν το «Μακεδονία ξακουστή» στο άγαλμα της Μελίνας

Κορίτσια από τον Συνεταιρισμό της Κορίνθου έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Με τον δικό τους τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κορίτσια από τον Συνεταιρισμό της Κορίνθου. Τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», έστησαν χορό δίπλα από το άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη, συγκίνησαν κι έστειλαν το δικό τους μήνυμα, την ώρα που η συγκέντρωση διαλυόταν εξαιτίας της χρήσης χημικών. 

Η ώρα είναι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Κυριακής. Η βροχή δεν κατάφερε να διαλύσει τη διαμαρτυρία. Οι συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο έχουν αρχίσει και διασπώνται όμως, μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών που δε σου επέτρεπε να σταθείς στο σημείο.

Κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη, μια μελωδία γνωστή ηχεί δυνατά. Κορίτσια τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» κι έχουν στήσει χορό. Κόσμος συγκεντρώνεται γύρω τους και τραγουδά μαζί τους. «Πιο δυνατά κορίτσια» φωνάζουν κάποιοι.  

«Οι Μακεδόνες δεν μπορούν να ζούνε σκλαβωμένοι» ακούγεται… και ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα. Το βλέμμα μου «πιάνει» έναν κύριο να σκουπίζει τα μάτια του...και δεν ήταν εξαιτίας των χημικών.  

της Σοφίας Βάγκα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top