Ξήλωσαν τον καταρράκτη από χαλκό στην παραλία Θεσσαλονίκης

Καταστρέφουν αστικό εξοπλισμό για να τον πουλήσουν

Παραλία Θεσσαλονίκης

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Βάνδαλοι και κλέφτες ξηλώνουν αστικό εξοπλισμό  και αρχιτεκτονικά στοιχεία για να τα πουλούν. Το προηγούμενο βράδυ ξήλωσαν μέχρι και τις σχάρες χαλκού από τον επιτοίχειο καταρράκτη. 

Μίζερος και θλιβερός προβάλλει ο τοίχος που άλλοτε έλουζε ο καταρράκτης σε μήκος 80 μέτρων στον κήπο των νερών στην παραλία Θεσσαλονίκης. 

Εξοργισμένοι οι Θεσσαλονικείς για το νέο απίστευτο βανδαλισμό.  Άγνωστοι ξήλωσαν τον καταρράκτη για να αποσπάσουν τις σχάρες χαλκού από το κανάλι υπερχείλισης. Τριάμιση τόνοι χαλκού εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας μεσα σε μια νύχτα.

Οι δράστες δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο έσπαγαν και ξήλωναν πέτρες και μάρμαρα για να αποκολλήσουν τις σχάρες για ώρες.

Θύμα βανδάλων ήταν και το πολύπαθο "Φεγγαράκι στην ακτή " έργο του Παύλου Βασιλειάδη. Όταν τοποθετήθηκε πάνω στο ντεκ της παραλίας άγνωστοι το έβαψαν , το πυροβόλησαν , στο τέλος το ξήλωσαν και το πέταξαν στη θάλασσα.  Τώρα τοποθετήθηκε σε πακτωμένη βάση από μπετόν, 40 μέτρα μέσα στη θάλασσα, για να μην το φτάνει κανείς. Το απόγευμα σε μια λιτή τελετή φωτίστικε από τον δήμαρχο, έτσι για να μας δείχνει τον δρόμο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top