Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ»

Εντατικές οι προετοιμασίες για το μεσημέρι της Κυριακής

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος προετοιμασίας του συλλαλητηρίου ήταν μόλις 7 ημέρες.

«Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της συμφωνίας(…)Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας, διότι το όνομα σημαίνει έδαφος».

Μάλιστα η ανακοίνωση κάνει λόγο για παραχαράκτες της ιστορίας της Μακεδονίας. «Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και τη φωνή μας τη συμφωνία που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά, μετά τον περασμένο Φεβρουάριο, που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στην Αθήνα.

Στο επίσημο κάλεσμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναφέρει:

«Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική!Να μη λείψει κανείς!».

Στο συλλαλητήριο και η «επικηρυγμένη» σημαία του Κατσίφα

Σύμφωνα με ανακοίνωση Βορειοηπειρωτικών Σωματείων, η τεράστια γαλανόλευκη που είναι «επικηρυγμένη» από τα Τίρανα, θα βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο με πέρυσι, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, από τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής. 

«Η μεγάλη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι εκεί για να δηλώσει το παρών του! Δε θα μπορούσε άλλωστε να λείπει απ' το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, όπως δεν έλειπε και στα προηγούμενα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top