"Μάστιγα" οι σπείρες των πορτοφολάδων

Δρουν με ταχύτητα ταχυδακτυλουργού

Μάστιγα  έχουν γίνει οι πορτοφολάδες. Ανυπεράσπιστοι είναι πολίτες μπροστά στα τρικ που χρησιμοποιούν οι ελαφροχέρηδες προκειμένου να αποκτήσουν τη λεία τους. ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια αλλά και εμπορικά καταστήματα βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα λεγόμενα κλεφτρόνια.

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι σπείρες πορτοφολάδων που χτυπούν όπου υπάρχει συνωστισμός. Στο βίντεο κλειστού κυκλώματος από κατάστημα υποδημάτων καταγράφεται μια γυναίκα υπεράνω κάθε υποψίας να προσεγγίζει το θύμα. Κάθεται με την πλάτη στον ίδιο καναπέ για να δοκιμάσει υποτίθεται παπούτσια. Τοποθετεί την τσάντα της μπροστά από την τσάντα της γυναίκας που θέλει να κλέψει. 

Επιδέξια βάζει το χέρι της μέσα στην τσάντα, ψαρεύει το πορτοφόλι... και φεύγει σαν κυρία.

Σταθμοί λεωφορείων, τρένων αλλά ακόμα και αεροδρόμια είναι το πιο συνηθισμένο πεδίο δράσης των πορτοφολάδων. 

Οι σπείρες δρουν σε ομάδες συνήθως τριών, τεσσάρων ατόμων . Ο ένας πλησιάζει το θύμα, του αποσπά την προσοχή, κλέβει το αντικείμενο που έβαλε στο  μάτι και απομακρύνεται. Ένας συνεργός περνά τυχαία από δίπλα, παίρνει το αντικείμενο και έτσι εξαφανίζονται τα ίχνη του. 

Όλα γίνονται μέσα σε δευτερόλεπτα, όταν το θύμα αντιληφθεί τι έγινε είναι ήδη αργά. Οι οδηγοί αστικών λεωφορείων βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες τέτοια περιστατικά. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top