Χιόνια, χαλαζοθύελλα και προβλήματα στην Κρήτη

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο 

Ανελέητα χτύπησε η κακοκαιρία την Κρήτη. Δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Οι θυελλώδεις άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στα πλοία της γραμμής, ενώ χθες βράδυ χιόνισε και στα βόρεια προάστια της Αττικής. 

Χιόνια, βροχές, χαλαζοθύελλα και δυνατοί άνεμοι "σφυροκοπούν" από χθες βράδυ την Κρήτη. Οι κάτοικοι του νησιού ξύπνησαν το πρωί με χιόνια.

Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν από το χιόνι στην ορεινή περιοχή Αφέντης του Οροπεδίου Λασιθίου στα 1.600 μέτρα και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωσή τους. Πρόκειται για εργαζόμενους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι πήγαν στην περιοχή, προκειμένου να επιδιορθώσουν βλάβη στην κεραία. 

Στα αποκλειστικά πλάνα του Star βλέπετε τη στιγμή που άνδρες της ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο πλησιάζουν το σημείο που έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι οι δυο άντρες. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο τους. Αργά το απόγευμα κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

Έβρεχε καταρρακτωδώς για ώρες 

Εκτός από το χιόνι, ¨χτύπησε¨ το Ηράκλειο και δυνατό χαλάζι το οποίο είχε μέγεθος ...ρεβιθιού, ενώ οι αστραπές έκαναν τη νύχτα μέρα, με τους κατοίκους να φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους...

Στα λευκά «ντύθηκε» και η λίμνη του Ζαρού με τους κατοίκους της περιοχής να την φωτογραφίζουν, ενώ το γύρω του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία η οποία δείχνει «λευκό» το φημισμένο φοινικόδασος της Πρέβελης. Οι θυελλώδες άνεμοι αγρίεψαν επικίνδυνα τη θάλασσα, ενώ έριξαν δεκάδες δέντρα. 

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο 

Στις Κυκλάδες οι δυνατοί άνεμοι παρέλυσαν την ακτοπλοϊα και τα λίγα πλοία που ταξίδεψαν χόρεψαν σαν καρυδότσουφλα στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου. Όπως βλέπετε, πλοίο της γραμμής το οποίο κατέπλευσε από το λιμάνι της Πάρου, έδωσε μάχη με τη μανία των κυμάτων. 

Οι ριπές ανέμου έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.  Στο Φινοκαλιά Λασιθίου έφτασε τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Στην Πεντέλη τα 108, στα

Παξιμάδια Καρύστου τα 106 χιλιόμετρα, στα Άνω Λιόσια 103, στην Πορταριά Μαγνησίας τα 101 και στα Φαλάσαρνα Χανίων  τα 101. 

Όταν ακούμε για ανέμους που θα φτάσουν τα 8 - 9 μποφόρ να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό σημαίνει ριπές που θα ξεπεράσουν κατά 20 με 30% αυτή την τιμή. 

Χιόνι στα βόρεια προάστια Αττικής 

Πυκνές νιφάδες έπεφταν χθες στα βόρεια προάστια της Αττικής. Σε Διόνυσο, Πολιτεία, Πεντέλη και Κηφισιά χιόνιζε μέχρι τα ξημερώματα. Ο δρόμος για την Πάρνηθα είναι ανοιχτός. 

Στην Πεντέλη σήμερα οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων κυρίως στο δρόμο που οδηγεί από Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη. 

Υποχωρεί από σήμερα η κακοκαιρία 

Τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με λίγη μόνο συννεφιά κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα ανέβει. Εδώ στην Αττική θα φτάσει τους 15 δεν αποκλείεται ακόμα και τους 16 βαθμούς. 

Τζουμέρκα: Αναρρίχηση στους παγωμένους καταρράκτες της Στρογγούλας 

Το θέαμα κόβει την ανάσα. Ορειβάτες κάνουν αναρρίχηση στους παγωμένους καταρράκτες της Στρογγούλας.  Στις βορειοανατολικές πλευρές της οροσειράς οι παγοαναρριχητές έστησαν τα σχοινιά τους και ανέβηκαν χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος στους κρυσταλλωμένους καταρράκτες προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top