Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται - Τι ισχυρίστηκαν

Eίχαν κληθεί να απολογηθούν για το θάνατο του Ζακ

Δείτε στο video από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" τι αναφέρει αναλυτικά το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι είχαν κληθεί να απολογηθούν για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί έχουν κληθεί να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. 

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι αστυνομικοί

Ξεσπά ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Να πληρώσουν όλοι τους»

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους 

Οι αστυνομικοί στα υπομνήματα τους υποστηρίζουν ότι το σήμα της κλήσης που έλαβαν ήταν ότι υπήρχε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο εν εξελίξει από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο. Αυτό, επισημαίνουν, προκύπτει από τα στοιχεία. Το θύμα ήταν δράστης ληστείας που είχε εισέλθει κραδαίνοντας μαχαίρι σε κατάστημα προκειμένου να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα.

Αναφέρουν ότι το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται από επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι ο θάνατος του 33χρόνου δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες, επικαλούμενοι και την ιατροδικαστική έκθεση και κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος. 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος κατέθεσε ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό και συγκεκριμένα την στιγμή που ο 33χρόνος πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί στις απολογίες τους είπαν ότι δεν είχαν καμία επαφή με το κεφάλι του θύματος και ότι οι όποιες επαφές ήταν σε μη καίρια σημεία, απολύτως νόμιμες και παντελώς ανεπαίσθητες.  Δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση και επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες που οδήγησαν στον θάνατο.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top