"Ντου" του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Ουγγαρίας

Αιτία της παρέμβασης οι ακροδεξιές πολιτικές της κυβέρνησης Όρμπαν

Ρουβίκωνας

Δεκαπέντε μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν "ντου" στην πρεσβεία της Ουγγαρίας, περίπου στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας πετώντας φυλλάδια.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα επέλεξαν την πρεσβεία της Ουγγαρίας, λόγω των ακροδεξιών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Όρμπαν, ενώ όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η σημερινή τους ενέργεια εντάσσεται «στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο». 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρονται στη γενικότερη αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τονίζουν ότι ο Βίκτορ Όρμπαν, «έχει προχωρήσει σε μια σειρά “μεταρρυθμίσεων” οι οποίες οδηγούν στην δημιουργία αυτού που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως ολοκληρωτικό καθεστώς: έλεγχος της δικαιοσύνης, εξαγορά των περισσοτέρων ΜΜΕ της χώρας από φίλους της κυβέρνησης, στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων ως υπόπτων. Η κυβέρνηση Όρμπαν επίσης ήταν η πρώτη χώρα που έφτιαξε φράχτη για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές κατά την διάρκεια της κρίσης του 2015. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top