Δολοφονία δεκανέα στην Κάρπαθο - Το σπασμένο ποτήρι και η μοιραία κουβέντα

Η στιγμή της δολοφονίας

σπασμένο ποτήρι δολοφονία Κάρπαθος

Η υπόθεση δολοφονίας ενός 30χρονου στρατιωτικού στην Κάρπαθο ο οποίος φέρεται να έπεσε νεκρός μετά από καυγά με την 36χρονη σύντροφό του πριν 5 χρόνια, αναβιώνει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθεί η 36χρονη φίλη του, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ο 46χρονος κουμπάρος της μητέρας της που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο καβγάς και το σπασμένο ποτήρι - Η στιγμή της δολοφονίας

Ο 30χρονος δεκανέας  Αδάμ Βεσσάλας από τον Γαλατά, διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια πριν το θάνατό του, στην Κάρπαθο όπου και υπηρετούσε. Εκεί γνώρισε την 36χρονη φίλη του με την οποία και σύναψαν σχέση.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2014, όταν το ζευγάρι πήγε στο σπίτι της 54χρονης μητέρας της συντρόφου του για να τηρήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μία απλή παρατήρηση που φέρεται να έκανε ο 30χρονος στη φίλη του ήταν αρκετή για να ξεκινήσει ο καβγάς. Μετά από λογομαχία ο στρατιωτικός σηκώθηκε να φύγει και να πάει σπίτι του. 

Η κατηγορούμενη, αφού βοήθησε για λίγο τη μητέρα της, πήγε στο σπίτι του στρατιωτικού και τον βρήκε να κάθεται στην κουζίνα αρκετά θυμωμένος. Τα ζευγάρι συνέχισε να καβγαδίζει και τα πράγματα δεν άργησαν να βγουν εκτός ελέγχου. Άρχισε ο ένας να χτυπάει τον άλλον. Κάποια στιγμή ο στρατιωτικός φέρεται να πήγε μέχρι το υπνοδωμάτιο. Τότε η 36χρονη πήρε ένα νεροπότηρο και το έσπασε. Με αυτό, όταν ο στρατιωτικός φίλος της επέστρεψε στην κουζίνα, τον χτύπησε στο στήθος!

Ο 30χρονος άρχισε να μην αισθάνεται καλά, κατάφερε όμως να περπατήσει έως το υπνοδωμάτιο, όπου και τελικά έπεσε στο πάτωμα νεκρός!

Ο ρόλος της μητέρας της 36χρονης στην απόκρυψη στοιχείων και ο κουμπάρος

Μόλις η 36χρονη αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί επιχείρησε να σηκώσει τον φίλο της και να τον βάλει στο κρεβάτι, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Τότε του έβγαλε την μπλούζα και το εσωτερικό φανελάκι που φορούσε και καθάρισε όσο μπορούσε το αίμα από το πάτωμα, όπως και από το σώμα του θύματος. Στη συνέχεια έβαλε όλα τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο με σκοπό να καλύψει τα ίχνη. Επικοινώνησε με τη μητέρα της, η οποία όταν πήγε στο σπίτι βοήθησε στο να καθαριστούν τα αίματα και κάλεσε τον κουμπάρο της. Εκείνος μάζεψε όλα τα σκουπίδια, μέσα στα οποία ήταν και το σπασμένο ποτήρι και τα πέταξε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.

Η 54χρονη πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυκτα ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top