Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια ξεκινά η εβδομάδα

Τι καιρό θα κάνει σε όλη την Ελλάδα - Πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα Δευτέρα, καθώς η εβδομάδα ξεκινά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star, Μανώλη Ανανδρανιστάκη, το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί και την Τρίτη, με την θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Στην Αθήνα θα έχουμε 10-12 βαθμούς ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε παγετό.

Την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται, ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Από Πέμπτη όμως, θα έχουμε τοπικές βροχές παντού, αρκετό χιόνι σε μεγάλο υψόμετρο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά καθώς και τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ορεινά της βόρειας χώρας έως και τις πρωινές ώρες. 

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 9, στα κεντρικά από 4 έως 14, στα νότια από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 21.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και από το πρωί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από το μεσημέρι σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα θαλασσιά τμήματα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και στα νοτιότερα 9 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τάση εξασθένησης.

Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Το μεσημέρι από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης.

Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές. Αργά το απόγευμα από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στις Κυκλάδες νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοδυτικούς με τάση εξασθένησης.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 11-12-2018

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top