Δολοφονία 21χρονης: Στην ανακρίτρια οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξεις για ανθρωποκτονία και βιασμό

δολοφονια ροδος

Στην ανακρίτρια Ρόδου οδηγούνται σήμερα οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο.

Σε βάρος των δύο νεαρών, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό. 

Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα και έναν 19χρονο Αλβανό, που πλέον καλούνται να εξηγήσουν τι συνέβη με τη νεαρή φοιτήτρια από το Διδυμότειχο, που βρέθηκε νεκρή, στην παραλία Φώκια της Ρόδου.

Αριστερά ο 21χρονος Ροδίτης, δεξιά ο 19χρονος Αλβανός

Ο 19χρονος ήταν αυτός που «έσπασε» από την πρώτη στιγμή και ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία. Ο 21χρονος Ροδίτης μέχρι τώρα τα όσα του καταλογίζονται.

Η 21χρονη Ελένη που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο φερόμενων ως δραστών

Και οι δύο θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Ιατροδικαστής Ρόδου: "Ερασιτεχνικά" τα χτυπήματα στην άτυχη Ελένη

Ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος που αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία

«Οι δράστες, πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της. 

Μάλιστα διαμηνύουν, πως «όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 Ποινικού Κώδικα (προσβολή μνήμης νεκρού) να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, ΌΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση».

Σοκάρει η ομολογία του 19χρονου: «Μου είπε “πάμε να το τελειώσουμε”»

«Την Ελένη την γνώρισα πριν από μία εβδομάδα» ισχυρίστηκε στις λιμενικές αρχές ο 19χρονος Α.Λ που κατηγορείται μαζί με τον Έλληνα Μ.Κ για τη δολοφονία της 21χρονη φοιτήτριας στη Ρόδο.  

Ο 19χρονος περιέγραψε στους αξιωματικούς του Λιμενικού πώς γνωρίστηκε με την άτυχη κοπέλα, υποστηρίζοντας ότι εκείνη είχε κάνει το πρώτο βήμα για να τον προσεγγίσει. 

Δολοφονία Ρόδος: Μου είπε "πάμε να το τελειώσουμε"

Ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος που ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία και αποκάλυψε όλα όσα έγιναν

«Την είχα συναντήσει μία μέρα στον δρόμο κοντά στο κατάστημα  κινητής τηλεφωνίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ρόδο. Κοιταχτήκαμε στο δρόμο και μου χαμογέλασε. Μου είπε ότι έκανε ένα πάρτι στο σπίτι της, αλλά δεν πήγα. Ανταλλάξαμε μόνο λογαριασμούς Facebook.

Πήγαμε στην παραλία στον Ζέφυρο και ήπιαμε μπύρες. Εκεί βρεθήκαμε ερωτικά. Γενικά ήταν καλή κοπέλα και ευαίσθητη».

Λίγο πριν πάει να την πάρει από το σπίτι της, η 21χρονη μιλούσε μια την κολλητή της φίλη, στην οποία είπε ότι θα έβγαινε με τον 19χρονο και θα πήγαιναν για σουβλάκια. Όμως ο νεαρός υποστήριξε κάτι διαφορετικό στους αξιωματικούς.

«Πήγα με τον Μ… να την πάρουμε από το σπίτι της. Ο φίλος μου έμεινε στο αμάξι ενώ εγώ πήγα και της χτύπησα την πόρτα γιατί δεν είχεκουδούνι. Μου είπε ότι θα ετοιμαζόταν και θα κατέβαινε. Εγώ την περίμενα έξω από ένα κατάστημα. Μετά από 10 λεπτά ήρθε και μπήκαμε στο αμάξι. Εγώ οδηγούσα, η Ελένη καθόταν δίπλα μου και ο Μ. καθόταν στην καρότσα. Πήγαμε στο σπίτι του Μ. για να συνευρεθούμε και οι τρεις», είπε. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ροδίτης πίεζε την Ελένη να κάνει κάτι που δεν ήθελε και τότε έγινε το κακό: 

«Την χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε ότι θα το πει στην Αστυνομία και θολώσαμε. Ο Μ. την χτύπησε δυνατά με το ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε. Εγώ ήθελα να την βάλουμε στο αμάξι, να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο Μ. που οδήγησε το βανάκι πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε «πάμε να το τελειώσουμε». Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Ύστερα πήγαμε στο σπίτι και προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Πήγαμε μετά στο ίδιο σημείο και πετάξαμε λίγο πιο κάτω και τα προσωπικά της αντικείμενα και το σίδερο».

Δολοφονία φοιτήτριας: «Μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο»

Η παραλία Φώκια στη Λίνδο της Ρόδου όπου πέταξαν τη σορό της 21χρονης Ελένης. Φωτογραφία Θανάσης Μαντίκος/Eurokinissi/rodospress

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, έχουν συλλέξει τσιγάρα που βρέθηκαν σε τασάκι, έναν φάκελο με χρήματα, ποτήρια και ένα lap top της 21χρονης. Επίσης θα επιχειρηθεί να ξεκλειδωθεί ο λογαριασμός της φοιτήτριας στο Facebook, αλλά και το Tinder που φέρεται να χρησιμοποιούσε από καταθέσεις γνωστών της. Υπάρχουν τέλος πληροφορίες ότι στο εξοχικό σπίτι, όπου βιάστηκε η κοπέλα βρέθηκαν διάσπαρτες κηλίδες αίματος, τόσο στο δάπεδο, όσο και στους τοίχους

Βρέθηκε το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο τη χτύπησαν

Το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτύπησαν την 21χρονη φοιτήτρια, αλλά και τα ρούχα της βρήκαν οι λιμενικές αρχές μετά από υπόδειξη του 19χρονου Αλβανού, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, σκότωσαν την άτυχη κοπέλα. 

Το απόγευμα της Τετάρτης, δύτες του Λιμενικού βούτηξαν στο σημείο που υπέδειξε ο 19χρονος και βρήκαν τόσο το σίδερο, όσο και τα ρούχα της κοπέλας, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην εξοχική κατοικία του 21χρονου από όπου συλλέχθηκε αίμα, βιολογικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα. 

Ιατροδικαστής Ρόδου: "Ερασιτεχνικά" τα χτυπήματα στην άτυχη Ελένη

Η 21χρονη φοιτήτρια που βρήκε τραγικό θάνατο

Οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, έχουν συλλέξει τσιγάρα που βρέθηκαν σε τασάκι, έναν φάκελο με χρήματα, ποτήρια και ένα lap top της 21χρονης. Επίσης θα επιχειρηθεί να ξεκλειδωθεί ο λογαριασμός της φοιτήτριας στο Facebook, αλλά και το Tinder που φέρεται να χρησιμοποιούσε από καταθέσεις γνωστών της. 

Οι αρχές θα διερευνήσουν επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη κοπέλα φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας και στο παρελθόν από τρία άτομα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top