Σπαραγμός στην κηδεία της 21χρονης Ελένης - Το τελευταίο αντίο

Πατέρας 19χρονου κατηγορούμενου: «Τη γνώρισε τυχαία στον δρόμο»

Βαρύ είναι το πένθος στο Διδυμότειχο, την ιδιαίτερη πατρίδα της 21χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε δολοφονημένη και πεταμένη στην παραλία Φώκια της Ρόδου. 

Η θαλάσσια περιοχή Φώκια, στους Πεύκους της Λίνδου στην Ρόδο όπου βρέθηκε νεκρή η 21χρονη φοιτήτρια. Φωτογραφία: Αργύρης Μαντίκος/Rodospress.gr/Εurokinissi

Η κηδεία της έγινε στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Διδυμότειχο. Με δάκρυα στα μάτια, οι γονείς της αποχαιρετούν την 21χρονη Ελένη. Η σορός της έφτασε στο πατρικό της μέσα σε ένα άσπρο φέρετρο και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο για την εκκλησία. Φίλοι και συγγενείς ήταν στο πλευρό τους. Άφησαν άσπρα στεφάνια στη μνήμη της Ελένης, και κρατώντας άσπρα λουλούδια αποχαιρέτησαν τη νεαρή φοιτήτρια.

  Νεκρώσιμος ακολουθία της 21χρονης φοιτήτριας. Φωτογραφία: Κοτσιρέας Ηλίας/ InTime 

Η άτυχη κοπέλα που σπούδαζε τα τελευταία χρόνια στο νησί, βρήκε φρικτό θάνατο. Όπως αποκάλυψε στο Star ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της, η 21χρονη μαρτύρησε στα χέρια των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας.

Ιατροδικαστής Ρόδου: «Η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της»

Σήμερα η νεαρή κοπέλα, οδηγήθηκε πίσω στο Διδυμότειχο, προκειμένου συγγενείς και φίλοι να τη συνοδέψουν στην τελευταία της κατοικία.

Λουλούδια με άσπρα στεφάνια στη μνήμη της 21χρονης Ελένης, έξω από το πατρικό της στο Διδυμότειχο

Η περιοχή έχει βυθιστεί στη θλίψη. Θρήνος και οργή εναλάσσονται για τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους της Ελένης.

Η 21χρονη οδηγείται στην τελευταία της κατοικία. Φωτογραφία: Koτσιρέας Ηλίας/InTime

Η σορός της έφτασε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης» συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Το πρωί μεταφέρθηκε στο Διδυμότειχο, στο πατρικό της σπίτι και στη συνέχεια στην εκκλησία, όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος.

Απολογούνται την Παρασκευή οι δύο νεαροί - Σήμερα η κηδεία της 21χρονης

Η 21χρονη Ελένη σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές, όταν τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της Ελένης. Από τη μία νιώθουν ανακουφισμένοι που οι Αρχές έριξαν φως στην υπόθεση, από την άλλη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έστειλαν το παιδί τους να σπουδάσει και τους «επέστρεψε» μέσα σε φέρετρο. Η 21χρονη φοιτήτρια είχε κλείσει εισιτήριο για τις 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνει διακοπές στο Διδυμότειχο με την οικογένειά της, αλλά δεν πρόλαβε.

Πατέρας φοιτήτριας στο star.gr: «Ελαφρύτερο το χώμα που θα τη σκεπάσει»

 

Πατέρας 19χρονου στο Star: «Έχει ξεριζωθεί η καρδιά μου – Τυχαία την γνώρισε στον δρόμο»

Συντετριμμένος μετά τις παραπάνω εξελίξεις είναι ο πατέρας του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είπε συλλυπητήρια στην οικογένεια της 21χρονης Ελένης. «Το λέω και το εννοώ αυτό γιατί είμαι πατέρας. Πονάω το ίδιο και για τους δύο. Από εδώ και πέρα, ό,τι πει η δικαιοσύνη».

Όταν έμαθε τι είχε γίνει, «σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να το έχει πράξει ο γιος μου. Τον μαθαίναμε να κάνει παρέες με καλούς ανθρώπους, που είναι πιο καλοί απ΄αυτόν, και ξέρουν περισσότερα απ’ αυτόν, για να μπορεί να μάθει. Από του άλλους, του έλεγα συνέχεια τη δύναμη του ανθρώπου είναι πάντα στο μυαλό. Όχι στα χέρια και τα πόδια».

Όπως είπε, τον συγκατηγορούμενο και φίλο του γιου του, δεν τον γνώριζε. «Ήξερα ότι πήγαιναν μαζί στο γυμναστήριο. Τον γνώρισε μια εβδομάδα πριν απ΄όσο ξέρω γιατί ο γιος μου είχε άλλες παρέες που πήγαν φαντάροι».

Μιλώντας για τον γιο του, τον περιέγραψε ως «ένα πολύ ευαίσθητο παιδί. Όχι επειδή είναι παιδί μου. Πολύ καλό παιδί. Έχει ξεριζωθεί η καρδιά μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας της 21χρονης, «μου είχε πει ότι είχε βρει μια καλή κοπέλα. Τυχαία γνωρίστηκαν στον δρόμο. Το μοιραίο βράδυ μου είχε πει ότι θα βγει με έναν φίλο του».

Τέλος, τόνισε πως «δε θέλω να φανεί ότι μια κοπέλα έχασε το παιδί της και μία άλλη μεγάλωσε έναν δολοφόνο. Είμαστε μια άριστη οικογένεια που τον μεγαλώσαμε με φροντίδα, καθαριότητα, με τα πάντα».
 

Ποιοι είναι οι δύο κατηγορούμενοι

Πρόκειται για έναν Έλληνα 21 ετών με τα αρχικά Μ.Κ.  Είναι κάτοικος Ρόδου και γόνος εύπορης οικογένειας του νησιού. Ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης είναι ο Α.Λ, 19 ετών, Αλβανός που κατοικεί στη Ρόδο και είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών. 

Ρόδος: Διώξεις για ανθρωποκτονία και βιασμό και στους δύο κατηγορούμενους

Ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος

Οι δυο νεαροί τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο. Ο Αλβανός φέρεται να έχει ομολογήσει υποστηρίζοντας όμως ότι δεν τη σκότωσε εκείνος αλλά ο Έλληνας. Ακριβώς το αντίθετο ισχυρίζεται ο Ροδίτης, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία.

Δολοφονία φοιτήτριας: «Δεν την πέταξα εγώ από τα βράχια»

Ο 19χρονος Αλβανός κατηγορούμενος

Ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου δηλώνει:

«Δεν έχει καμία σχέση (ο πελάτης μου) με το έγκλημα. Δεν έχει δοθεί κατάθεση. Υπάρχει ένα θέμα με το πότε διαπράχθηκε το έγκλημα και πώς διαπράχθηκε, δηλαδή υπάρχει ένα στάδιο που είναι στο σπίτι και ένα στάδιο που αφορά το ποιος πέταξε την κοπέλα στα βράχια».  

Πώς οι έρευνες οδήγησαν στους δύο άνδρες

Οι αρχές έφθασαν στα ίχνη των δυο νεαρών από τα βίντεο. Σε αυτά φαίνεται να συναντούν την κοπέλα στο κέντρο της Ρόδου. Με το λευκό φορτηγάκι που ανήκει στον πατέρα του Ροδίτη βρέθηκαν στο εξοχικό του κοντά στη Λίνδο.

Ο 21χρονος φερόμενος ως δράστης 

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα κίνητρα του εγκλήματος χαρακτηρίζονται ως σεξουαλικά. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 21χρονη συνομιλούσε μέσω Facebook με τον έναν από τους δύο νεαρούς. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης πήγαν και την πήραν από το σπίτι της με το λευκό βαν του πατέρα του 21χρονου Έλληνα και όλοι μαζί πήγαν στο εξοχικό του στη Λίνδο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή, όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας. 

Ο 19χρονος κατηγορούμενος

Εκεί, οι δύο νεαροί φέρονται να ζήτησαν από την 21χρονη να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις. Εκείνη αρνήθηκε, προσπάθησε να φύγει και τότε την χτύπησαν, πιθανόν με οικιακό σίδερο, για να την ακινητοποιήσουν. 

Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και όταν πίστεψαν ότι είναι νεκρή, τη μετέφεραν σε απομονωμένο σημείο και την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ζωντανή, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό. Είχαν πεισθεί ότι είχαν εξαφανίσει τα ίχνη τους.

Η θαλάσσια περιοχή Φώκια, στους Πεύκους της Λίνδου στην Ρόδο όπου βρέθηκε νεκρή η 21χρονη φοιτήτρια. Φωτογραφία: Αργύρης Μαντίκος/Rodospress.gr/Εurokinissi

Ο 19χρονος, φέρεται να «έσπασε» και να ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, όμως ο 21χρονος αρνείται την εμπλοκή του σε αυτό.

Μάλιστα, ο συνήγορός του, δήλωσε ότι ο 21χρονος δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως ο 19χρονος ήταν εκείνος που αντάλλαζε μηνύματα μαζί με τη φοιτήτρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top