Διπλωμάτες έκαναν εμπόριο οργάνων παιδιών στην Ελλάδα

Αποκαλύψεις από τον Νίκο Κοτζιά

Σαν βόμβα έσκασε η νέα αποκάλυψη του Νίκου Κοτζιά για τις βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά. Για πρώτη φορά πρώην υπουργός υποστήριξε ανοιχτά πώς αθώες ψυχές έπεσαν θύματα εμπορίας οργάνων με τις πλάτες Ελλήνων διπλωματών. 

Το κοριτσάκι που βλέπετε στο βίντεο δεν είναι πάνω από 5 ετών. Το  κλάμα του δεν συγκινεί  τους διακινητές. Το ξαπλώνουν με το ζόρι στο κρεβάτι των βασανιστηρίων και παίρνουν τα όργανά του. 

Αποκάλυψη Κοτζιά: «Διπλωμάτες έκαναν εμπόριο οργάνων παιδιών» 

Για πρώτη φορά, πρώην υπουργός τραβά την μαύρη κουρτίνα του σκοτεινού κυκλώματος. Υποστηρίζει πώς Έλληνες διπλωμάτες έδιναν  βίζες σε ασυνόδευτα παιδιά με σκοπό το εμπόριο οργάνων. Βέβαια δεν τους κατονομάζει.

«93 υποθέσεις που έστειλα στον εισαγγελέα παραβίαση του ποινικού κανόνα και  μερικούς διπλωμάτες που έφτασαν στη φυλακή, επειδή έδιναν βίζα σε ασυνόδευτα παιδιά, που σημαίνει εμπόριο οργάνων. Και μόνο αυτό ότι έσωσα μερικές ψυχές θα κοιμηθώ ήσυχα όταν τελειώσει η ζωή μου», είπε ο Κοτζιάς. 

Ο τιμοκατάλογος της φρίκης 

Ο τιμοκατάλογος της φρίκης είναι ανατριχιαστικός. Ένας νεφρός κοστίζει από 700 έως 1.400 ευρώ. Ένα μάτι από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Το παζάρι οργάνων είναι το τρίτο μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως με κέρδη 26 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. 

«Μικρά παιδιά 10 χρονών τα δίνανε και τους βγαζαν συκώτια, νεφρό και τα πετάγανε. Έχει γίνει πολλές φορές», λέει ο Πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.  

Τα σφαγεία τους είναι καλά κρυμμένα και  γεμάτα από άψυχα κορμιά. Αθώες ψυχές που δεν γιόρτασαν ποτέ την Παγκόσμια Ημέρα για τα

Δικαιώματα του Παιδιού όπως είναι η σημερινή.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top