Μηνύσεις κατά ΕΚΑΒ και ΔΙ.ΑΣ. ετοιμάζει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Τι δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσου

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Μηνύσεις ετοιμάζεται να καταθέσει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του.

Ισχαιμικό επεισόδιο από τα τραύματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου.

Οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια του χρονικού της μοιραίας μέρας του Ζακ από τη στιγμή που μπήκε στο κοσμηματοπωλείο, μέχρι που εξέπνευσε. Γι’ αυτό και η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στη διάθεση της.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη, παραδόθηκε στην αστυνομία η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία, αιτία θανάτου του νεαρού ακτιβιστή είναι ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που είχε. Τη Δευτέρα, η έκθεση των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξε ότι δεν υπήρχε στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου ίχνος από ναρκωτικά.

Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). 

Η εξέταση ήταν  θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από συμπλοκή με τον ιδιοκτήτη ενός κοσμηματοπωλείου, καθώς όπως υποστήριξε, ο 33χρονος μπήκε στο κατάστημά του για να το ληστέψει.

Στο έργο της διερεύνησης όλων των φάσεων της υπόθεσης οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture  το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top