Ισχαιμικό επεισόδιο από τα τραύματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Παραδόθηκε την Τρίτη στην αστυνομία το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλοτ, ο οποίος πέθανε στην πλατεία Κάνιγγος, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και τους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με αυτό, αιτία θανάτου του νεαρού ακτιβιστή είναι ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που είχε. 

Το πόρισμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αναμένεται πλέον να διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Συνελήφθη ο κοσμηματοπώλης της Κάνιγγος μετά τον θάνατο του επίδοξου ληστή

Ακτιβιστής και drag queen ο νεκρός στην Κάνιγγος

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η έκθεση των τοξικολογικών εξετάσεων ανέφερε ότι δεν βρέθηκε στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου ίχνος από ναρκωτικά.

Στην ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών» τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαΐνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). 

Θάνατος 33χρονου στην Κάνιγγος: Βρέθηκε μαχαίρι στο κοσμηματοπωλείο

Μόνο στο Star ο πατέρας του Ζακ: «Τον γιο μου τον δολοφόνησαν»

Η εξέταση ήταν  θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από συμπλοκή με τον ιδιοκτήτη ενός κοσμηματοπωλείου, καθώς όπως υποστήριξε εκείνος, ο 33χρονος μπήκε στο κατάστημά του για να το ληστέψει. 

Αντιδράσεις για τη βία αστυνομικών στον 33χρονο στην Κάνιγγος - Βίντεο

Επιστολή μητέρας του Ζακ σε Τσίπρα: Το παιδί μου κακοποιήθηκε βάναυσα

Η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και έδειχνε τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος έπεφτε νεκρός, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη κι έναν ακόμα άνδρα που τον κλωτσούσαν στο κεφάλι και στο σώμα για να τον απωθήσουν. 

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν drag queen, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ο οποίος ανοιχτά είχε δηλώσει ότι ήταν οροθετικός..

Αρχικά, αυτόπτες μάρτυρες είχαν πει ότι ο νεαρός μπήκε στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος για να ληστέψει και ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ωστόσο υπήρξαν μάρτυρες που υποστήριξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να ξεφύγει από καυγά που είχε ξεσπάσει σε διπλανό κατάστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top