Μάτι: Η συγκλονιστική μαρτυρία της Κάλλι Αναγνώστου

Εκείνη και ο 6χρονος γιος της πρέπει να μάθουν να ζουν με τις πληγές τους

Η Κάλλι Αναγνώστου βρέθηκε αντιμέτωπη μ΄ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Παρότι ζεί στο Ντουμπάι, ήρθε το καλοκαίρι για διακοπές στους δικούς της στο Μάτι. Εκείνη και το 6χρονο αγοράκι της πρέπει τώρα να μάθουν να ζούν με τις πληγές τους. Ανοίγει την καρδιά της στον Γιάννη Σωτηρόπουλο.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή του γιού μου στα βράχια του Ναυτικού Ομίλου στο Μάτι. Ο γιός μου έκλαιγε και φώναζε ότι πονάει, καίγεται, δεν αισθάνεται καλά και εγώ με αρκετά προβλήματα, δυσφορία, δύσπνοια, μου ζητούσε να τον βοηθήσω και εγώ δεν μπορούσα να τον πάρω αγκαλιά!» 

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Κωνσταντίνου, του 6χρονου από το Μάτι, που τα πλάνα του από τον ναυτικό όμιλο είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου και είχαν "ματώσει" τις καρδιές όλων. 

«Αν δεν είχε σταματήσει να μας πάρει ο γείτονας με το αυτοκίνητο του, θα ήμασταν άλλοι 4 νεκροί στη μέση του δρόμου!», λέει η Κάλλι. 

Από το 2016 η Κάλλι, με τον σύζυγό της Φάνη και τον γιό τους, τον Κωνσταντίνο έμεναν μόνιμα στο Ντουμπάι. Μητέρα και γιός ήρθαν το καλοκαίρι στο Μάτι. Οι διακοπές τους, όμως, μετατράπηκαν σε οικογενειακό εφιάλτη.  

«Είναι η στιγμή που έχουν φτάσει στο λιμάνι και μιλάω τηλεφωνικά στον πατέρα και μου περιγράφει πως καήκανε. Εγώ βρισκόμουν 2.500 μίλια μακριά στο Ντουμπάι και προσπαθούσα να επικοινωνήσω», λέει ο πατέρας του. 

«Δεν είχα χρόνο να κάνω πολλά. Τους έβαλε ένα σορτσάκι, δεν πρόλαβα να του βάλω μπλούζα και φύγαμε. Κάηκαν οι παντόφλες του και μαζί τους και τα ποδαράκια του!», λέει η Κάλλι. 

«Φύγαμε από το σπίτι, με τη φωτιά να είναι 2 μέτρα πίσω μας, καήκαμε από το πυροθερμικό φορτίο, έφταναν 800 βαθμούς», λέει. 

Έπειτα από 66 ημέρες νοσηλείας, δύο εβδομάδες στην εντατική και δύο χειρουργεία για τα εγκαύματα, η Κάλλι προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. 

«Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι 30-35% ήταν η έκταση των εγκαυμάτων και με τις μεταμοσχεύσεις φτάνουν το 70%»

Ο Κωνσταντίνος έμεινε 35 ημέρες στο Παίδων Αγία Σοφία και τώρα έχει αρχίσει να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο. 

«Η πιο δυνατή στιγμή ήταν όταν στο νοσοκομείο μιλώντας τηλεφωνικά με τη μαμά του, τον άκουσα να της λέει: "Εγώ μαμά ήθελα κανονικές διακοπές, όχι αυτή τη φωτιά! Το παιδί ξυπνάει κάθε βράδυ, είναι μέσα στην ανησυχία», λέει ο πατέρας του 6χρονου.  

Αυτό είναι το σπίτι της οικογένειας. Στα χαρτιά θεωρούνται κάτοικοι εξωτερικού, είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας"

«Και εγώ και ο γιός μου θα χρειαστούμε ειδικά γάντια και αυτά δεν καλύπτονται, κοστίζουν 2.000 ευρώ», λέει η μητέρα του 6χρονου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top