Προβλήματα από τον ξαφνικό χιονιά – Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Πρώτη δημοσίευση 08:22

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στα «λευκά» ντύθηκαν αρκετές περιοχές της Ελλάδας μετά από την απότομη αλλαγή του καιρού, με το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ αρκετά σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά. 

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στην ορεινή Ναυπακτία, στην Ευρυτανία, στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, στο Πήλιο, τα Γρεβενά και τη Φλώρινα. 

Το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και στα Περτουλιώτικα λιβάδια ξεπέρασε τους 30 πόντους, ενώ την Κυριακή τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας δούλευαν ασταμάτητα για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής. 

Χιόνισε και στο Μέτσοβο με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στον νομό Ιωαννίνων λόγω του παγετού.

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα, Δευτέρα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη Φλώρινα, τις Πρέσπες, τα Γρεβενά, το Τσοτύλι και το Πεντάλοφο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου και του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα και τις Πρέσπες θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, σήμερα Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω της χιονόπτωσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Επίσης, εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο της Π.Ε. Κοζάνης μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ήδη μάλιστα αρκετοί οδηγοί κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία έβγαλαν τις αντιολισθητικές τους αλυσίδες, ενώ σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τον νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας - Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, αλλά και στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων στο Κιλκίς.

Στα ορεινά του νομού Τρικάλων, όπου η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα είναι υποχρεωτική τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Παράλληλα, είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό.

Στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά. Στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα και στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που βαθμιαία θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα που πιθανώς στη Θράκη να είναι τις πρωινές ώρες ισχυρά, γρήγορα από τα δυτικά θα σταματήσουν. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί νότιοι 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία σταματήσουν. Το απόγευμα από τα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ . Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός από το μεσημέρι σταδιακά θα βελτιωθεί. Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και νωρίς το πρωί στα νότια έως 7 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν περαιτέρω. Θερμοκρασια: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια το πρωί έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που πρόσκαιρα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτίους 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 20-11-2018
Καιρός: στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με Τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και από το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά τοπικά 7 και στο Ιόνιο πιθανώς 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top