Πολυτεχνείο: Μέλος του Ρουβίκωνα και 3 ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Έχει προσαχθεί τέσσερις φορές στην ασφάλεια

Δείτε στο video τις καταστροφές που προκλήθηκαν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Ο Βαγγέλής Γκούμας κατάφερε να μπει με την κάμερα του Star και να καταγράψει τον βανδαλισμένο χώρο.

 

Ένα μέλος του «Ρουβίκωνα» είναι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια μετά από την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος έχει προσαχθεί τέσσερις φορές μετά από καταδρομικές επιχειρήσεις της συλλογικότητας. 

Πολυτεχνείο, η επόμενη μέρα: Βομβαρδισμένο τοπίο το ΑΠΘ

Πολυτεχνείο: 19 συλλήψεις, μολότοφ και πέτρες στα Εξάρχεια

Επίσης συνελήφθη ένας 34χρονος, παλιός γνώριμος των αρχών, ο οποίος έχει προσαχθεί μετά από την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, ενώ είχε συλληφθεί και για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου το 2005.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ακόμα ένα άτομο που είχε προσαχθεί έπειτα από την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι το 2015. 

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων συνελήφθησαν επίσης τρεις ανήλικοι, ένας 17χρονος που είχε συλληφθεί άλλη μία φορά στο παρελθόν μετά από επεισόδια στην επέτειο για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου πέρσι κι ένας ακόμα που είχε προσαχθεί τον περασμένο Οκτώβριο μετά από το μαθητικό συλλαλητήριο. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες full face.

Από τους 19 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια, οι 14 είναι Ελληνες και οι 5 αλλοδαποί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top