Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Τσουχτερό το κρύο, βροχές και χιόνια

Μέχρι και 9 μποφόρ οι άνεμοι στο Ιόνιο

Χιόνια

Ραγδαία είναι η επιδείνωση του καιρού, όπως είχε προειδοποιήσει από την Παρασκευή η ΕΜΥ, εκδίδοντας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Από το πρωί βρέχει σε όλη τη χώρα και ο υδράργυρος έχει σημειώσει σημαντική πτώση, ενώ πιο έντονα είναι τα φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονίαμ την Ήπειρο, τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με υψόμετρο 1.000 – 1.100 μέτρων και υψηλότερων, ενώ ήδη στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές στα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, αλλά και τη Ναύπακτο. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος, σήμερα Σάββατο, θα χιονίσει στη Δυτική Μακεδονία στα 700 με 750 μέτρα, όπως η Φλώρινα, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα χιονίζει στα 1.100 με 1.200 μέτρα. Στη Δυτική Μακεδονία και στην Θεσσαλία τοπικά θα πέσουν χιόνια στα 900 μέτρα ενώ στα βόρεια τμήματα της Θράκης κυρίως στον βόρειο Έβρο και στα βόρεια της Ροδόπης στα 550 μέτρα.

Την Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία θα χιονίζει πυκνά κατά περιόδους πάνω από τα 650 με 700 μέτρα ενώ στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα χιονίζει πάνω από τα 1100 με 1200 μέτρα.

Άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ στα Επτάνησα 

Ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο όλο το Σαββατοκύριακο και πιθανόν να υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από και προς τα Επτάνησα.

Χιόνια και στην Πάρνηθα

Για την Αττική αναμένεται άστατος καιρός. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12-13 βαθμούς Κελσίου τοπικά και θα βρέχει κατά διαστήματα μέσα στη μέρα ίσως έχουμε και κάποιες χιονοπτώσεις στην κορυφογραμμή της Πάρνηθας.

Την Κυριακή στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές θα είναι πιο έντονες και πιο γενικευμένες στον νόμο ίσως να έχουμε και τοπικές καταιγίδες.

Θεσσαλονίκη: Ισχυρές καταιγίδες

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές και κατά βάση εξασθενημένες με τον υδράργυρο στους 6 βαθμούς νωρίς το πρωί και στους 10 αργά το μεσημέρι. Την Κυριακή θα είναι πιο έντονες οι βροχοπτώσεις με τον υδράργυρο στους 7 βαθμούς το πρωί της Κυριακής και στους 10 με 11 αργά το μεσημέρι για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση για ολόκληρη τη χώρα

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια -παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά χιονοπτώσεις, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7, στο ιόνιο τοπικά 8 και από το απόγευμα έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top