«17 Νοέμβρη»: Φρούριο η Αθήνα για το Πολυτεχνείο-Κλείνουν σταθμοί του Μετρό

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Στο πόδι 5.000 αστυνομικοί

πολυτεχνειο

Πρώτη δημοσίευση: 23:43

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Αθήνα για τον εορτασμό της 45ης επετείου του «Πολυτεχνείου».

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτίριο, το οποίο το πρωί του Σαββάτου ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις πόρτες του, προκειμένου να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973.

Άρχισαν τα όργανα στο Πολυτεχνείο:Προπηλάκισαν Σκουρλέτη, Ρήγα, Τόσκα, Φίλη

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 5.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί είναι η περιορισμένη χρήση χημικών και η διακριτική επιτήρηση. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται χώροι καταλήψεων, ενώ υπάρχουν φόβοι οι καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές που είναι σε εξέλιξη να λειτουργήσουν σαν ορμητήρια από ομάδες αναρχικών.

Εκτός από το Πολυτεχνείο, «υψηλού κινδύνου» θεωρείται επίσης η ΑΣΟΕΕ, αλλά και το Χημείο και η Νομική. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο για τη Βουλή, καθώς ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών όταν η πορεία θα περνά από εκεί. 

ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Το σχέδιο της αστυνομίας έχει το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2018» και συμμετέχει σε αυτό και η Αντιτρομοκρατική μετά και από την επίθεση στο σπίτι του Ι. Ντογιάκου. 

DRONES ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και  μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), θα πετούν παράλληλα πάνω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 

Ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ξεκίνησε την Πέμπττη, σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, «Αβέρωφ». Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες και έχει σχολιάσει ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top