Χιλιάδες τουρίστες προσελκύουν οι αρκούδες του «Αρκτούρου»

Τι πρέπει να κάνουμε αν συναντήσουμε μία αρκούδα

Η Σάντυ, ο Κυριάκος, η Τασούλα κι άλλες πολλές φιλοξενούμενες αρκουδίτσες στον Αρκτούρο της Φλώρινας, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Φέτος όμως έχουν αυξηθεί και οι αρκούδες που κατεβαίνουν στις κατοικημένες περιοχές, οι άνθρωποι του Αρκτούρου μας εξηγούν το γιατί.

14 αρκούδες ζουν αυτή τη στιγμή στον Αρκτούρο. Κάποιες ήταν χορεύτριες σε πανηγύρια, κάποιες ήρθαν από ζωολογικούς κήπους που έκλεισαν, ενώ κάποιες όσο απίστευτο κι αν ακούγεται κρατούνταν παράνομα σε σπίτια ιδιωτών.

Το καταφύγιο του Αρκτούρου λειτουργεί από το 1995. Στόχος του είναι να φιλοξενήσει πρώην αιχμάλωτες αρκούδες όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον και να διδάξει τους ανθρώπους την αξία της αρκούδας στο οικοσύστημα. 

Ο Αρκτούρος κάθε χρόνο προσελκύει σχολεία για να λύσει τις απορίες των μικρών μαθητών, τελευταία προσελκύει γκρουπ τουριστών από το εξωτερικό ενώ παραδοσιακά γίνεται πόλος έλξης για τουρίστες από ολόκληρη της Ελλάδα 

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες αρκούδες κατεβαίνουν στις κατοικημένες περιοχές.. Οι οδηγοί συναντούν αρκούδες να διασχίζουν τους δρόμους, κάποιες φορές τις συναντούν ακόμα και στις πλατείες του χωριού.

Τι πρέπει να κάνουμε αν συναντήσουμε μία αρκούδα;  

9 στις 10 θα φύγει πρώτη αλλά κι εμείς πρέπει να τις δείξουμε σεβασμό για να μην αισθανθεί απειλή. Όταν έχει μικρό πρέπει να είμαστε πιο προστατευτικοί.

Για δύο μήνες ακόμα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την Τασούλα, τη Μίσα, τον Κυριάκο, τον Ανδρέα και τις υπόλοιπες αρκουδίτσες, το αργότερο στα μέσα του Ιανουαρίου θα πέσουν σε χειμέριο ύπνο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top