Οι Αμερικανοί φοιτητές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά πανεπιστήμια

Αυξήθηκε ο αριθμός που ήρθε για να σπουδάσει στην Ελλάδα

Πανεπιστήμιο

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες φοιτητές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα πανεπιστήμια της Αμερικής τα οποία σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των λιστών με τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όμως και οι Αμερικανοί φοιτητές δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική πρεσβεία κατά την παρουσίαση του IIE Open Doors Report για τις Διεθνείς Εκπαιδευτικές Ανταλλαγές, ο αριθμός των Αμερικανών φοιτητών που ήρθαν στην Ελλάδα το ακαδημαϊκό έτος 2016/17 αυξήθηκε κατά 21,1%, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,3%.

Επιπλέον, η Ελλάδα σκαρφάλωσε τέσσερις θέσεις και πλέον βρίσκεται στη 17η στους διεθνείς εκπαιδευτικούς προορισμούς που προτιμούν οι Αμερικανοί φοιτητές. 

Ενδεικτικό είναι ότι το ακαδημαϊκό έτος 2016/17 4.351 φοιτητές από τις ΗΠΑ επισκέφτηκαν την Ελλάδα για εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχέση με τους 3.592 του προηγούμενου έτους. 

Από τους 2.395 Έλληνες φοιτητές που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στις ΗΠΑ το 2017/18 οι μισοί παρακολούθησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.

Το Open Doors δημοσιεύεται από το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (ΙΙΕ), το οποίο διενεργεί ετήσιες στατιστικές αναλύσεις σχετικά με τους διεθνείς φοιτητές στις Η.Π.Α. από τη δημιουργία του το 1919, σε συνεργασία με το γραφείο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.

Το Open Doors επίσης αναλύει τους αριθμούς των διεθνών φοιτητών που σπουδάζουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια και των διεθνών φοιτητών που παρακολουθούν Εντατικά Προγράμματα Αγγλικών, στο πλαίσιο προετοιμασίας τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top