Άρχισαν τα όργανα στο Πολυτεχνείο:Προπηλάκισαν Σκουρλέτη, Ρήγα, Τόσκα, Φίλη

Πέταξαν καφέδες και νερό στους βουλευτές

Πρώτη δημοσίευση: 09:09

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές άρχισαν να προπηλακίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν για να καταθέσουν στεφάνι. 

Νεαροί που είχαν δημιουργήσει φραγμό μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου, άρχισαν να απωθούν με σπρωξίματα τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Παναγιώτη Ρήγα, τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Τόσκα και τον Θοδωρή Δρίτσα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο Πολυτεχνείο από τον πεζόδρομο, όμως έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους εκεί να τους εμποδίσουν την είσοδο, ενώ δεν έλλειψαν και οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι μάλιστα δε δίστασαν να τους πετάξουν καφέδες και μπουκάλια με νερό, ζητώντας τους να φύγουν από τον χώρο. 

Π. Ρήγας: «Αυτό που έγινε δεν τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου»

«Αυτό που έγινε δεν τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας για την ένταση που επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καταδίκασε τις «ενέργειες κάποιων που με ολοκληρωτική διάθεση προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση του λαού».

«Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, είναι οι αυριανοί φασίστες», δήλωσε ο Νίκος Μανιός.

Ανακοίνωση της Βουλής για τους προπηλακισμούς

Ανακοίνωση για την ένταση και τους προπηλακισμούς που δέχθηκα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο έβγαλε και η Βουλή, η οποία αναφέρει:

«Η Βουλή των Ελλήνων, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, κατέθεσε το στεφάνι της στον περίβολο του Πολυτεχνείου. Οι αγώνες για τη Δημοκρατία, οι αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ένωσαν δυνάμεις πολύ διαφορετικές σε ένα στόχο που έφερε αποτέλεσμα. Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, ο λαός και ο τόπος μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού».   

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ανήμερα της επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου σταδιακά θα κλείνουν σταθμοί του Μετρό.

Συγκεκριμένα στις 15:00 θα κλείσει ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής», στις 16:30 ο σταθμός «Ευαγγελισμός» και ο σταθμός του Συντάγματος. 

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν μετά από νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. 

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. 

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. 

Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top