Απάντηση ΓΑΔΑ:Ποτέ δεν τράβηξε όπλο αστυνομικός σε συνδικαλιστές οικοδόμους

Τι αναφέρει για την καταγγελία που έγινε

ΓΑΔΑ οικοδομοι

«Ουδέποτε προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, ούτε απείλησε με αυτό τους παριστάμενους συνδικαλιστές», απαντά με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, στην καταγγελία που έκανε χθες η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

«Ουδέποτε προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο, ούτε απείλησε με αυτό τους παριστάμενους συνδικαλιστές, όπως άλλωστε και οι ίδιοι παραδέχθηκαν στον επικεφαλής αξιωματικό που μετέβη στο σημείο», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σημειώνει:

«O συγκεκριμένος αστυνομικός βρισκόταν στο σημείο για λήψη μέτρων σε συμβολαιογραφείο, μαζί με άλλους αστυνομικούς».

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Αστυνομικός τράβηξε όπλο εναντίον των απεργών

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η ΓΑΔΑ

Με καταγγελία της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας,  ανέφερε χθες ότι «ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Μετά την καταγγελία των οικοδόμων, ακολούθησε ανακοίνωση από το ΚΚΕ, το οποίο έκανε λόγο για «νέο κρούσμα αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, μέσα σε λίγες μέρες, όπου σήμερα ασφαλίτης τράβηξε όπλο, σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων, στην Αθήνα.

Φαίνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για ένταση της αστυνομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι όπως αποδεικνύεται επαναφέρει το “χωροφύλακα” στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουν τον αγώνα τους, δίνοντας απάντηση τόσο στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, όσο και στην τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top