Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 50 αντιεξουσιαστές.

Πρώτη ανάρτηση: 2018-11-12 13:23

Ένταση και επεισόδια είχαμε το μεσημέρι μέσα και έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τρείς αστυνομικούς, που είχαν πάει να καταθέσουν ως μάρτυρες σε δίκη και κανείς δεν συνελήφθη.     

Συγκεκειμένα, δέκα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν πάει να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε δίκη για μια αντιφασιστική μοτοπορεία του 2012 στο κέντρο της Αθήνας, όπου τότε είχαν συλληφθεί για επεισόδια 21 αντιεξουσιαστές. 

Έξω από το Πρωτοδικείο είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 50 αντιεξουσιαστές. Όταν η δίκη πήρε αναβολή για τον Μάρτιο του 2019 και είδαν τους αστυνομικούς να βγαίνουν από την αίθουσα του δικαστηρίου άρχισαν να τους προπηλακίζουν και να τους χτυπούν με μανία. Τρεις ήταν οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν.

«Ήταν 60-70 άτομα και εμείς ήμασταν 10 αστυνομικοί. Δεχθήκαμε την επίθεση. Αμυνθήκαμε με ότι μέσα είχαμε, με τα χέρια μας. Ήρθε άτομο, με γάντια μηχανής και έσκασε μπουνιά στον κρόταφο και αυτή τη στιγμή είμαι στο 401 για να δώ τι γίνεται. Έχει πρηστεί ο κρόταφος μου», αναφέρει ο Δημήτρης Βρεττάκος, ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκε.

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top