Επέλαση αγριογούρουνων στη Φθιώτιδα!

Προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες και ατυχήματα

Αγέλες αγριογούρουνων εισβάλουν σε κατοικημένες περιοχές στην Φθιώτιδα  και  προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες αλλά και σοβαρά ατυχήματα. 

Πάνω από 15  αγριογούρουνα βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και ο οδηγός φρέναρε την τελευταία στιγμή

Τα αγριογούρουνα διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους με μεγάλη άνεση και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότατα ατυχήματα αφού κινούνται σε αγέλες με ταχύτητα περίπου 40 χιλιόμετρα την ώρα και ζυγίζουν κατά μέσο όρο 200 κιλά το καθένα. 

Μόλις  πέσει το σκοτάδι, τα αγριογούρουνα κατεβαίνουν στα σπίτια για να βρουν τροφή. Οι πατημασιές τους μαρτυρούν πως έχουν γίνει πια συγκάτοικοι ...με τους κατοίκους της περιοχής..

Σύμφωνα με τους κατοίκους αρκετά ήμερα γουρούνια έχουν αφεθεί ελεύθερα και έχουν ζευγαρώσει με αγριογούρουνα και με αυτό τον τρόπο αναπαράγονται σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς.

Τα τελευταία  χρόνια τα  αγριογούρουνα κατεβαίνουν συχνότερα σε αστικές περιοχές στα Γιάννενα, τα Τρίκαλα, την Αρκαδία και πολύ συχνά στα προάστια της Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top