Καταφτάνει… απειλητικός ο «Ορέστης» - Ποιες περιοχές θα σαρώσει

Άστατος ο καιρός – Από Δευτέρα βροχές και καταιγίδες

κακοκαιρία

Πλησιάζει τη χώρα μας με απειλητικές διαθέσεις ο «Ορέστης», ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής, φέρνοντας μαζί του βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, ακόμα και χιόνια. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» αρχικά το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα και μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κινηθεί προς τα ανατολικά. 

Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά-κεντρικά ηπειρωτικά αναμένονται να είναι κατά τόπους ισχυρά και είναι πολύ πιθανό να συνοδευθούν από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έξι έως επτά και τοπικά οχτώ μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων δε θα ξεπεράσει τα έξι μποφόρ. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο «Ορέστης» θα κινείται προς το Ανατολικό Αιγαίο, βροχές που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα.

Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, ενώ πιθανώς την Τετάρτη και σε ορεινά της Κεντρική Ελλάδας, σε υψόμετρα κατά προσέγγιση μεγαλύτερα από 1.900 μέτρα. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου τοπικά οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα οκτώ με εννέα μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, όμως είναι πολύ πιθανόν ο καιρός να χαλάσει και πάλι προς το τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top