Σύμβολα του σκοπιανού αλυτρωτισμού δίπλα σε Εύζωνα

Η προκλητική φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η προπαγάνδα των σκοπιανών δεν έχει τέλος. Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία στην οποία σκοπιανός φωτογραφίζεται δίπλα από Εύζωνα φορώντας μπλουζάκι με προσβλητικά και αλυτρωτικά σύμβολα. 

Ο χάρτης που απεικονίζεται στη μπλούζα, αποτελεί ευθεία προσβολή προς τη χώρα μας. Παρουσιάζει τη Μακεδονία όπως τη φαντάζεται στα όνειρα του ο σκοπιανός αλυτρωτισμός με τα σύνορα των Σκοπίων να φτάνουν μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Μια προσβολή  δίπλα στο πιο ιερό σύμβολο του ελληνισμού. Το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Προκαλεί ερωτήματα ωστόσο πως κατάφερε να προσεγγίσει τον Εύζωνα ο θρασύς εθνικιστής. Σύμφωνα με την προεδρία της Δημοκρατίας η φωτογραφία είναι παλιά και πλέον δεν επιτρέπεται να πλησιάσει κάποιος τόσο κοντά.

Αν θέλει κάποιος να πλησιάσει τους Εύζωνες μπορεί να φτάσει μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς εδώ και δυο χρόνια με εντολή του διοικητή της προεδρικής φρουράς απαγορεύεται να ανέβει κάποιος τα σκαλάκια και να πλησιάσει τόσο κοντά τη σκοπιά των Ευζώνων.

Η εικόνα των Ευζώνων όμως δε συγκινεί μόνο τους Έλληνες. Εκατοντάδες τουρίστες συνωστίζονται για να απαθανατίσουν την αλλαγή της φρουράς. Οι Εύζωνες με τις απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις τους, πλησιάζουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο ήχος από τα τσαρούχια προκαλεί ρίγος.

Σύμφωνα με τους νομικούς, η πράξη του εθνικιστή που εμφανίζει τμήμα της χώρας μας προσαρτημένο στα Σκόπια διώκεται ποινικά.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top