Ο φόβος και η ανασφάλεια κυριαρχούν στο κέντρο της Αθήνας

Οι πολίτες αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι

Στον απόηχο της επίθεσης στο Α. Τ Ομονοίας, οι πολίτες αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι. Δηλώνουν στο Star ότι περπατούν με δισταγμό ακόμη και  στην καρδιά της Αθήνας.

Οι πολίτες αισθάνονται ότι παντού υπάρχει κίνδυνος. Περπατούν κι έχουν "ματιά στην πλάτη". Το αίσθημα της ανασφάλειας κυριαρχεί.

Η τουρίστρια βάζει τα κλάματα μπροστά στην κάμερα. Την έκλεψαν πριν λίγα λεπτά.

Οι αστυνομικοί στο μάτι του κυκλώνα. Από τη μία τρέχουν πανικόβλητοι με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν να φρενάρουν την εγκληματικότητα και από την άλλοι γίνονται οι ίδιοι θύματα επιθέσεων.

Η γνώμη των αστυνομικών;

«Εδώ τείνουν να αισθάνονται ανασφάλεια μέχρι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Πλέον έχουμε γίνει σάκος του μποξ»,  λέει ο Αντιπρ. Εν. Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Χρήστος Μπαλάσκας.

Το νέο σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ έχει μπει από χθες σε εφαρμογή. Κάποιοι το είδαν ως λύση για όλη αυτήν την κατάσταση .Προβλέπει αύξηση των πεζών περιπολίων και τις νυχτερινές ώρες  και διαχείριση των "νεκρών" ωρών που προκύπτουν από τις  αλλαγές των βαρδιών των αστυνομικών.

«Αναχρονιστικό, όσους έβαλαν στις πεζές να τους έφερναν στην άμεση δράση που υπάρχουν 27 περιπολικά σε όλο το λεκανοπέδιο ενώ θα έπρεπε να είχαμε 70», λέει ο Αντιπρ. Εν. Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Χρήστος Μπαλάσκας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top