Σάμος: Πέθανε στο αεροδρόμιο γιατί δεν υπήρχε γιατρός

Το ιατρείο του αεροδρομίου στελεχώνεται με γιατρό του ΕΚΑΒ

Σημαντικές  είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ακόμη και στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Στη Σάμο πέθανε εν ώρα εργασίας ένας υπάλληλος. Γιατρός κανονικά υπάρχει, αλλά τον είχαν στείλει να καλύψει ανάγκες στο νοσοκομείο του νησιού. Εκεί βρέθηκε ο Λάμπρος Δεμερτζής.

Τετάρτη πρωί, ο Τάκης Αδάμος, 53 ετών, βρίσκεται στην πίστα του αεροδρομίου της Σάμου και υποδέχεται το αεροπλάνο της Ολυμπιακής.  

Ξαφνικά αισθάνεται αδιαθεσία και πριν προλάβει να ζητήσει βοήθεια σωριάζεται.

Αυτοί που έδωσαν μάχη ήταν δυο αεροσυνοδοί της Ολυμπιακής, κάνανε μαλάξεις  του έδωσαν οξυγόνο, κάνανε ότι μπορούσαν οι άνθρωποι οι δυο κοπέλες. Είχε τις αισθήσεις του,  έκλεινε τα μάτια, έλεγαν με ακούς κούναγε το κεφάλι του.

Μάταια περίμεναν όλοι τη γιατρό του αεροδρομίου.

Το ιατρείο του αεροδρομίου στελεχώνεται με γιατρό του ΕΚΑΒ. Το ωράριο λειτουργίας είναι 7-1 το μεσημέρι καθημερινά. Ωστόσο πολλές φορές δεν υπάρχει ιατρική κάλυψη καθώς καλύπτει εφημερίες σε άλλες περιοχές του νησιού.

Ο υπηρετών γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο του αεροδρομίου προσφέρει υπηρεσίες εφημερίας  στο νοσοκομείο μέχρι 7 ημέρες το μήνα.  Στην περίπτωση του 53χρονου η απουσία της γιατρού ήταν μοιραία.

Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τα κενά. Πολλές  φορές όμως δεν τα καταφέρνουν.

Ένα έγκλημα που το μπαλάκι των ευθυνών πάει από την μια υπηρεσία στην άλλη με θύματα αθώους πολίτες.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top